Prisijaukinkite rudenį su keturkoju: rudens prekių gidas

September 23, 2022

Prisijaukinkite rudenį kartu su savo keturkoju!

Oras tampa vis šaltesnis, vakarai – tamsesni, o lapai jau taip pat pradėjo keisti spalvą. Visi šie atributai rodo, jog atėjo ruduo. Tiesa, kai kuriems šunų šeimininkams šis ruduo yra pirmasis kartu su savo keturkoju šeimos nariu, todėl PetCity dalinasi idėjomis, kurios padės prisijaukinti rudenį tiek jums, tiek šlapianosiams augintiniam

Įdomi veikla namų erdvėje – kuo užsiimti?

Lietus, vėjas ir tamsa neišvengiamai skatina daugiau laiko praleisti namuose, tačiau tai nereiškia, jog turite nuobodžiauti! 

Ugdykite savo šuns intelektą! Keturkojis gali būti iškrautas ne tik fiziškai, bet ir protiškai – o tam itin pasitarnauja įvairūs interaktyvūs žaislai bei skanėstų dozatoriai. Būtent jie lavina šuns protą, motyvuoja jį kuo greičiau pasiekti tikslą – atrasti taip norimą skanėstą, „PetCity" asortimente rasite žymių gamintojų interaktyvių žaislų: „Nina Ottosson", „Flamingo" bei Kong". Tiesa, šie žaislai gali būti skirti ne tik šunims, su jais mielai užsiima ir katės! 

Pasigaminkite interaktyvų žaisla patys! Tam galite panaudoti seną rankšluostį. Tiesiog priberkite į jį augintinio mėgstamų skanėstų arba sauso maisto, stipriai susukite ir užriškite galus – taip augintinis turės smagų ir prasmingą užsiėmimą gan ilgam laikui.

Taip pat intelekto žaidimams galite panaudoti kartoninę kiaušinių dėžutę. Į ją priberkite skanėstų arba sauso maisto, o ant viršaus padėkite šunims skirtų teniso kamuoliukų. Taip šuo turės gerai pasukti galvą, o ką gi daryti, norint tuos skanėstus gauti?

*Įspėjame, naudokite būtent augintiniams skirtus kamuoliukus – jie yra saugesni nei tikri teniso kamuoliukai. Be to, augintiniui žaidžiant visuomet būkite šalia jo – tik taip galėsite užtikrinti jo saugumą.

Įdarbinkite nosį! Uostinėjimas šunims yra be galo naudinga ir raminanti veikla, kuri iškrauna keturkojį netgi labiau nei intensyvus kamuoliuko gaudymas. „PetCity“ itin džiaugsmingai pristato asortimentą papildžiusią naujieną prekinio ženklo „Hunter“ sukurtą uostymo kilimėlį bei kamuoliuką. Šie kilimėliai ne tik atrodo stilingai, bet yra pagaminti iš 100% perdirbtų medžiagų, todėl rinkdamiesi šią prekę, būsite draugiški gamtai.

Stiprinkite ryšį mokydamiesi! Šaltasis sezonas yra puikus metas išmokyti šunį naujų komandų ar net triukų. Mokydamiesi kartu su savo augintiniu sustiprinsite tarpusavio ryšį bei geriau pažinsite savo šunį. Tiesa, patariame treniruotis linksmai ir motyvuoti augintinį tik per pozityvias asociacijas – skanėstais, žaislu arba džiugiomis emocijomis. Taip pat rekomenduojame organizuoti trumpas treniruotes, kad augintinis neprarastų susidomėjimo.

SPA procedūros gali būti visai malonus ritualas. Vaikščiojant po įvairius purvynus ir balas augintinio letenėles tenka valyti kur kas dažniau nei šiltuoju metų laiku. Todėl specialios drėgnos servetėles naminiams gyvūnėliams gali tapti greitu ir veiksmingu sprendimu norint čia ir dabar nuvalyti augintinio letenėles ar kailiuką.

Taip pat po intensyvių žaidimų lietuje, tikėtina, jog teks gyvūną ir išmaudyti. Sukurkite pozityvias asociacijas šiam ritualui: įjukite raminančią muziką, pavaišinkite augintinį skanėstais, išmasažuokite jo kailiuką. Tam ypač pasitarnaus „PetCity“ asortimento naujiena Scruffs Noodle Mitt kailio valymo pirštinė.

Tuo tarpu, jeigu šuo bijo maudytis, pabandykite jį motyvuoti pasiūlydami skanų maistą. Tai padaryti galite naudodami Flamingo“ laižymo kilimėlį, kuris puikiai prilimpa prie vonios ar dušo krašto. Tad kol jūs prausite augintinį, jis galės sau linksmai skanauti paštetą.

Veikla lauke ir rudenį gali būti smagi!

Mėgaukitės gamta su šunimi. Kai lapai nusidažo pačiomis ryškiausiomis spalvomis, nėra nieko smagiau, kaip leistis į žygius su savo keturkojais augintiniais. Eikite pasivaikščioti į gamtą ir leiskite savo šuniui šniukštinėti, uostyti lapus, lakstyti!

Tiesa, jeigu jūsų keturkojis yra linkęs pabėgti arba dar gerai nemoka komandos „Ateik“, tokių pasivaikščiojimų metu jums ypač pravers 12 metrų pavadėlis. Be to ilgiems pasivaikščiojimams gali praversti ir GPS įrenginys, kurį galite pridėti prie keturkojo antkaklio – tokiu atveju pabėgus augintiniui visuomet matysite jo esamą lokaciją savo išmaniajame telefone.

Žaiskite slėpynių! Tai dar viena prasmingos veiklos kartu su savo augintiniu idėja. Paprašykite šeimos nario pasislėpti ir leiskite šuniui surasti pasislėpusį draugą! Su pavadėliu eikite ten, kur jis nori, skatinkite jo motyvaciją geromis emocijomis. Keturkojui suradus ieškomą asmenį būtinai apdovanokite jį skanėstais. Šis žaidimas ypač patiks vaikams, mėgstantiems slėptis už medžių ir krūmų!

Nėra blogo oro, yra netinkama apranga! Jeigu jūsų šuo yra jautrus šalčiui, vėjui ar lietui, aprenkite jį lietpalčiu arba megztiniu. Rukka Wooly mezgtiniai – itin stilingas, jaukus ir šiltas pasirinkimas keturkojams augintiniams. Šis megztinis atvėsus orams dar labiau gali būti nešiojamas ir po lietpalčiu

Užtikrinkite, kad šuo būtų matomas ir tamsoje! Tam puikiai pasitarnaus „Hurtta“ ir „Orbiloc“ švieselės, kurias galima pritvirtinti prie šuns petnešų, pavadėlio ir drabužių. Be to, tamsiuoju laikotarpiu verta rinktis ir šviesą atspindinčias petnešas, pavadėlius bei drabužius – taip maksimaliai užtikrinsite keturkojo saugumą.

Fotografuokite ir kaupkite prisiminimus! Rudenį gamta nusispalvina ryškiomis spalvomis, o nukritusių lapų traškesys po kojomis teikia džiugesį ne tik vaikams, bet ir keturkojams augintiniams. Todėl raginame įamžinti nuostabias rudens akimirkas fotosesijoje, o kad nuotraukos būtų dar mielesnės, papuoškite savo augintinį jaukiu „Rukkamegztiniu!

Rudens grėsmė sveikatai

Apsaugokite savo augintinį ir patikrinkite, ar jo kompleksinė vakcina yra galiojanti. Jei pastebėjote, kad privalomo pakartotinio skiepijimo terminas jau pasibaigęs, raginame kreiptis į PetCity kliniką ir paskiepyti savo keturkojus augintinius.  

Reikėtų turėti omenyje, kad rudenį ir pavasarį dažniau sergama leptospiroze ir šunidžių kosuliu. Negydomos šios ligos jūsų augintiniui gali būti netgi mirtinos. Ypač rekomenduojama skiepyti šunis, kurie eina į viešus šunų parkus, treniruotes, parodas.

Linkime visiems šunims ir jų šeimininkams laimingo rudens! 

 

 

Blog:

  • Kaip išrinkti geriausią maistą savo šuniui?

    Kaip išrinkti geriausią maistą savo šuniui?

    Skaityti daugiau

  • Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Skaityti daugiau

  • „Mission Forever Friend“ iniciatyvos finišas –  2110 maisto porcijų beglobiams gyvūnams jau pasiekė prieglaudą

    „Mission Forever Friend“ iniciatyvos finišas –  2110 maisto porcijų beglobiams gyvūnams jau pasiekė prieglaudą

    Skaityti daugiau

  • PetCity Klaipėda plečiasi: dvigubai didesnė parduotuvė, dvigubai daugiau prekių, platesnis veterinarinių paslaugų spektras

    PetCity Klaipėda plečiasi: dvigubai didesnė parduotuvė, dvigubai daugiau prekių, platesnis veterinarinių paslaugų spektras

    Skaityti daugiau

  • Akredituota kačių klinika: kuo ji išskirtinė ir kas yra sertifikuotas kačių advokatas?

    Akredituota kačių klinika: kuo ji išskirtinė ir kas yra sertifikuotas kačių advokatas?

    Skaityti daugiau

Visos naujienos