Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

November 6, 2023

Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

Žiūrint sekmadieninius talentų konkursus neretai kyla maloni nuostaba, iš kur mūsų šalyje tiek daug gabių, dainingų, meniškų žmonių? Bet ar gulinėdami ant sofos ir besižavėdami nuostabiais atlikėjų pasirodymais ar kada susimąstėte, kad talentas sėdi visai šalia jūsų? Keturkojis, šlapianosis, su uodega ar plunksnomis – neretai mūsų mylimi augintiniai yra ne mažiau talentingi nei muzikinių projektų dalyviai!

Gineso rekordų knygoje – katė „instagramerė“ ir krepšininkas triušis

Turbūt ne kartą internete teko matyti pianinu grojančią vištą, puikiai riedlentę įvaldžiusį katiną ar ant drobės tapantį triušį – mūsų planetoje yra gausu neeiliniu talentu apdovanotų gyvūnų, kurių pasiekimai fiksuojami netgi Gineso rekordų knygoje!

Gyvūnų prekių ir priežiūros paslaugų tinklas „Pet City“ pristato keletą pastarojo dešimtmečio rekordininkų:

Įspūdingais dėjimais pagarsėjęs triušis

Jeigu galvojate, kad į krepšį kamuolį įkrauti sugeba tik aukštaūgiai žaidėjai, jūs smarkiai klystate. 2016 metais pasaulinėje Gineso rekordų knygoje oficialiai užfiksuota, kaip JAV gyvenantis triušis vardu Bini per vieną minutę į mini krepšį pataiko net 7 kartus. Tai visų laikų geriausias triušio pasiektas rezultatas.

Katė, sekėjų skaičiumi pralenkianti net Karoliną Meschino!

2020 m. buvo užfiksuotas daugiausiai „Instagram” sekėjų turinčios katės rekordas, kurį pagerino 8-erių metų ūsuotoji Nala (@nala_cat), turinti virš 4,361,519 gerbėjų iš viso pasaulio. Viena už kitą mielesnės nuotraukos, šypseną keliantys vaizdo įrašai, milžiniškas gerbėjų būrys – argi galima sakyti, kad norint tapti socialinių tinklų žvaigžde nereikia turėti talento?

Šuo – banglenčių entuziastas

Retas pirmąkart užlipęs ant banglentės sugebėtų ant jos išsilaikyti ilgiau nei akimirką. Banglenčių sportas yra gana sudėtingas, reikalaujantis daug praktikos ir užsispyrimo. Tačiau tai anokia problema australų kelpio veislės kalytei Abbie, banglenčių sporto rekordininkei, kuriai ant bangos atvirame telkinyje pavyko išsilaikyti net 107,2 metrus. Nors šis rekordas buvo užfiksuotas 2011 metais, iki pat šiol jo niekam nepavyko pagerinti.

„Pet City” net neabejoja: ir Lietuvoje turime talentų! Būtent dėl to spalio mėnesį yra organizuojamas išskirtinis konkursas „Pet Faktorius” kuriame kviečiami dalyvauti visų rūšių ir veislių augintiniai, stebinantys savo gebėjimais. Daugiau informacijos rasite čia.

Herojai, padedantys kasdienybėje ir gelbėjantys gyvybes

Ir nors pasaulinėje Gineso rekordų knygoje kol kas dar nėra nei vieno augintinio iš Lietuvos, savo šalyje taip pat turime kuo didžiuotis.

Bene labiausiai žmonių širdis yra ištirpdžiusi senbernarės Bitės istorija. Bitė – tikra Kauno legenda, kurią mylėjo ir vertino tiek vietiniai, tiek miesto svečiai. Žymioji senbernarė puikiai pažinojo Kauno gatveles, po kurias ji vaikštinėdavo įsikandusi pintą krepšį. Tiesa, ji tai darydavo ne šiaip sau. Ši kalytė turėdavo svarbią užduotį: iš turgaus parnešti maisto produktų savo šeimininkui. Be to, ji atlikdavo ir didvyriškus žygdarbius: kartą iš vandens ištraukė skęstantį vaiką, globodavo likimo valiai paliktus kačiukus. Bitė turėjo nemažai išskirtinių gabumų, tačiau pagrindinis jos talentas – padėti šalia esančiam žmogui ar silpnesniam gyvūnui. Už visus šiuos nuopelnus 2019 metais Kaune, šalia Žaliakalnio turgaus jai buvo pastatytas paminklas.

Puikiai Lietuvoje žinomas ir kitas šuo – belgų aviganis Ramzis, kuris buvo vienas perspektyviausių sieną su Rusija saugančios Pagėgių rinktinės tarnybinių šunų. Ramzio likimas pasibaigė nelaime, tačiau šiandien šiam keturkojui stovi paminklas ir jo pėdomis seka kiti tarnybiniai šunys, narsiai saugantys mūsų valstybės sienas!

Šunys pareigūnai pasižymi ypatingu intelektu. Pavyzdžiui, 2020 metais Lietuvos Policijos šuo Baltazar išgelbėjo gyvybę miške pasiklydusiam žmogui. Panašių situacijų pasitaiko kasmet.

Geriausi vokalistai, televizijos laidų vedėjai ir net „orų mergaitės"

Tačiau nuolat gerinami pasaulio Gineso rekordai ar didvyriškai gelbėjamos gyvybės – tai ne vienintelis pasiekimas, įrodantis augintinio talentą. Viešojoje erdvėje dažnai galima išvysti ant dviejų kojyčių vaikštančius šunis, per kliūtis šokinėjančius triušius, smagiai dainuojančias papūgas ar net televizijos laidų vedėjus!

Papūga – vokalistė

Tai, kad papūgos šneka, niekam nėra naujiena, tačiau ar esate girdėję, kaip šis paukštis traukia eurovizines dainas? Prieš keletą metų socialiniuose tinkluose kaipmat išpopuliarėjo didžioji baltakuodė kakadu papūga vardu Hapis, kuris paukščių kalba uždainavo žymiąją „The Roop“ dainą „On Fire“. Šis augintinis taip sužavėjo internautus, jog komentaruose buvo juokaujama, kad Hapis puikiai atstovautų Lietuvą tarptautiniame dainų konkurse!

Meška – nacionalinio transliuotojo veidas

Rita Miliūtė – puikiai žinoma žurnalistė ir televizijos laidų vedėja, tačiau prieš kelerius metus nacionalinio transliuotojo žiūrovai galėjo išvysti ir jos augintinės Meškos talentą: ši jorkšyro veislės kalytė tapo laidos „Langas į valdžią“ vedėja. Manote, jūsų augintinis gali geriau? Siųskite jo talentą el. paštu petfaktorius@petcity.lt

Katė – „orų mergaitė“

Covid-19 pandemijos pradžioje daugelis žmonių visame pasaulyje turėjo savo darbą vykdyti iš namų. Kas galėjo pagalvoti, kad būtent tai JAV gyvenančiai katei Betty atvers neregėtas karjeros galimybes! Indianos valstijos metereologas Jeffy Lyonsas savo namuose įsirengė studiją su žaliu ekranu. Ši darbo vieta taip sudomino orų pranešėjo katę, kad ji nusprendė pasirodyti prieš kameras tiesioginio eterio metu. Žiūrovus sužavėjo Betty, tad J. Lyonsui nieko kito neliko daryti, tik pakviesti naują kolegę vesti ir tolimesnes orų laidas.

https://fb.watch/8tc6zSz8RH/

Konkursas „Pet Faktorius“ – terpė atsiskleisti jūsų augintiniui

Galbūt ir jūsų augintinis šoka, dainuoja, puikiai vykdo komandas, o gal pasižymi aktoriniais sugebėjimais? Padeda jums kasdienybėje, puikiai atlieka profesinę tarnybą, o gal pritraukia tūkstančius sekėjų socialiniuose tinkluose? Jei taip, net neabejojame, kad turėdamas galimybę, jis tikrai užpildytų paraišką ir dalyvautų „Pet Faktoriaus” konkurse. 

Dalyvauti verta, nes prizai – išties šaunūs:

1 vietos nugalėtojui padovanosime iPhone14 išmanųjį telefoną bei prekių rinkinį jūsų augintiniui;

2 vietos nugalėtojui padovanosime 200€ vertės PetCity kuponą;

3 vietos nugalėtojui padovanosime 100€ vertės PetCity kuponą.

Publika nekantrauja išvysti tavo augintinį! Siųsk augintinio talentą el. paštu petfaktorius@petcity.lt

Siųsdami laišką prašome pateikti trumpą informaciją: Augintinio vardą; Amžių, Augintinio talentą.

Konkurso sąlygas, taisykles ir balsavimo polapį rasite: https://www.15min.lt/projektas/petfaktorius

 

Blog:

  • Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Skaityti daugiau

  • Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Skaityti daugiau

  • Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Skaityti daugiau

  • Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Skaityti daugiau

  • Kelio girnelės išnirimas – nuo to neapsaugoti netgi tūkstančius kainavę keturkojai

    Kelio girnelės išnirimas – nuo to neapsaugoti netgi tūkstančius kainavę keturkojai

    Skaityti daugiau

Visos naujienos