Kaip apsaugoti augintinį nuo fejerverkų?

December 30, 2020

Kaip apsaugoti augintinį nuo fejerverkų?

Naujųjų metų sutikimas daugeliui asocijuojasi su danguje įvairiausiomis spalvomis nušvintančiais fejerverkais. Visgi, tai, kas kelia susižavėjimą mums, nebūtinai patinka mūsų augintiniams – dauguma jų paniškai bijo fejerverkų sukeliamų garsų ir šviesų. Tai kaip padėti savo mylimam keturkojui draugui, kad Naujųjų metų sutikimas būtų džiugus ir jam?

1. Atsisakykite fejerverkų

Pirmas būdas padėti savo keturkojui – Naujųjų metų naktį visiškai atsisakyti fejerverkų bei paskatinti tai padaryti ir savo kaimynus! Taip augintinis bus apsaugotas nuo baimę sukeliančių garsų.

2. Palikite augintinį namuose
Tuo metu, kuomet lauke pokši fejerverkai, pasirūpinkite, kad augintinis liktų saugioje ir maksimaliai nuo garso apsaugotoje aplinkoje. Voljere gyvenančius šunis parveskite į namus, kad streso būtų patiriama kuo mažiau ir augintinis galėtų jaustis saugiai.

3. Įsitikinkite, kad durys yra užrakintos
Streso apimtas augintinis dažnai yra neprognozuojamas, todėl išsigandęs gali pradėti ieškoti saugesnio prieglobsčio ir taip tikrinti visas namų duris, tikėdamasis, kad už jų situacija bus geresnė. Įsitikinkite, kad pagrindinės namų durys yra užrakintos. Priešingu atveju, augintinis gali pabėgti.

4. Išveskite augintinį pasivaikščioti likus keletui valandų iki Naujųjų metų
Iki Naujųjų metų sutikimo likus bent 3 val. išeikite su augintiniu pasivaikščioti. Svarbu prisiminti, kad nemažai žmonių fejerverkus išbando gerokai anksčiau iki vidurnakčio, tad geriau nerizikuoti. 

5. Pasirūpinkite antkakliu su informaciniu ID medalionu
Augintinio saugumui užtikrinti, svarbu turėti antkaklį, prie kurio yra prisegtas informacinis medalionas su šeimininko kontaktine informacija. Šimtai išgąsčio apimtų keturkojų Naujųjų Metų naktį pabėga, tad juos radusiems asmenims bus daug lengviau atsekti šeimininkus pagal medalione nurodytą telefono numerį. Medalionius galite įsigyti PetCity E-parduotuvėje arba fizinėse PetCity parduotuvėse, kur konktaktinė šeimininko informacija bus NEMOKAMAI išgraviruota vos per kelias minutes.

6. Įsigykite raminamų ir augintiniams pritaikytų maisto papildų
Stresą malšinantys maisto papildai rekomenduojami sunkiai fejerverkų garsus išgyvenantiems augintiniams. Tokios priemonės veikia raminančiai, o ne migdančiai, todėl augintinis lengviau ištveria garsų ir šviesų pliūpsnį. Raminančių preparatų ieškokite PetCity E-parduotuvėje, fizinėse PetCity parduotuvėse ir PetCity klinikose.

7. Pagarsinkite mylimą muziką
Likite namie su augintiniu ir pagarsinkite savo mėgstamą muziką, kuri prislopins bauginančius fejerverkų garsus. Taip augintinis bus mažiau blaškomas ir patirs mažiau streso.

8. Užtraukite užuolaidas
Suraskite savo augintiniui saugią slėptuvę, iš kurios nesimatys fejerverkų šviesos. Geriausia, namuose užtraukti naktines užuolaidas, kurios sumažins blyksinčios šviesos sklaidą.

9. Pasirūpinkite pilnu dubenėliu šviežio vandens
Iš anksto pripildykite augintinio dubenėlį vandeniu. Išsigandę ir nerimo apimti augintiniai greičiau ištrokšta, o atsigėrę daug greičiau nurimsta.

10. Likite drauge
Niekas geriau nenuramins augintinio nei jo šeimininkas. Likite kartu su augintiniu, kuomet jis patiria stresą, daug kalbėkite su juo ir atpalaiduojančiai glostykite. Pasiūlykite keturkojui pažaisti su mylimu žaislu, taip dar labiau nukreipiant jo dėmesį. 

11. Nepamirškite ir pačių mažiausiųjų
Jūrų kiaulytės, triušiai, žiurkėnai ar papūgos - jie taip pat pasižymi nepriekaištinga klausa, todėl Naujųjų metų naktį patiria daug streso dėl bauginančių garsų. Pasirūpinkite, kad narveliuose jie turėtų saugią vietą giliai pasislėpti. Dalinai apdenkite jų narvelius su antklode palikdami tarpelį, kad prireikus, augintinis galėtų apsidairyti aplinkui. Nepamirškite kambaryje užtraukti naktines užuolaidas!

Pasirūpink priemonėmis nuo streso ir nerimo jau dabar! Rodyti visus

Blog:

  • Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Skaityti daugiau

  • Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Skaityti daugiau

  • Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Skaityti daugiau

  • Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Skaityti daugiau

  • Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Skaityti daugiau

Visos naujienos