Lietuvos ir Latvijos čempionas špicas Flirtas tapo „PetCity“ ambasadoriumi: „Jis sutvertas parodoms“

December 9, 2019

Lietuvos ir Latvijos čempionas špicas Flirtas tapo „PetCity“ ambasadoriumi: „Jis sutvertas parodoms“

Vokiečių nykštukinis špicas Flirtas – veteranas, daugkartinis šunų parodų čempionas. Per daugiau nei devynerius metus jis susižėrė aukščiausius įvertinimus ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, ir jau beveik metus laiko gali džiaugtis dar vienu titulu – jis tapo „PetCity“ ambasadoriumi čempiono kategorijoje.

„Flirtas mūsų šeimoje – trečias šuniukas. Pirmiausia įsigijome Jorkšyro terjerę Fendi,vėliau – vokiečių nykštukinę špicę Barceloną Bobrolandią, o tuomet atkeliavo Flirtas Visada Kartu – toks jo pilnas dokumentinis vardas. Ir nors Flirtas jau veteranas, jam – 9,5 metų, visi šuniukai dar gyvena kartu“, – pasakojo ambasadoriaus šeimininkė Sonata.

Šunys jos gyvenime ją lydėjo nuolat, o pastaruosius septynerius metus tapo ir pagrindine veikla – Sonata turi vokiečių nykštukinių špicų veislyną „Angelo bučinys“.

Ši veislė šeimininkus papirko savo grožiu. Pasak Sonatos, veislė atitiko lūkesčius – jos atstovai aktyvūs, žaismingi, meilaus charakterio. „Špicai – nuostabaus charakterio šunys. Mūsų Flirtas – protingas, išauklėtas bernužėlis. Nors gal netipinis – nors pasitikintis savimi, labai ramus šuo, net, sakyčiau, flegmatikas“, – pasakojo Sonata.

Tačiau Flirtas nebūtų Flirtas, jei... nemėgtų paflirtuoti. Šeimininkė juokiasi, pakibinti merginas – Flirtui ne naujiena, tituluotas patinas turi ir nemažai palikuonių.

Tuo tarpu po sočių pusryčių ar vakarienės kasdieniu Flirto ritualu tampa smagūs žaidimai – susiradęs žaislų pats jį pamėto, pastumdo, paslepia, į savo žaidimus įtraukia ir šeimininkus.

„Juokingiausia, kai jis nesugalvoja, kur gali žaislą paslėpti ir susirūpinęs laksto po namus su žaislu dantyse. Galiausiai nusineša žaislą į savo guolį, atsigula šalia ir užsnūsta. Dar vienas jo kasdienis ritualas – kai vakarais susėdame su vyru prie televizoriaus, ateina ant kelių ir tuomet jį būtina kutenti, glostyti – jam tai vakarinis atsipalaidavimas“, – pasakojo Sonata.

Tačiau iš pirmo žvilgsnio meilus naminis šuniukas – stipraus charakterio šuo. Parodos jam – įprastos, Flirtas yra daugkartinis čempionas, nuo mažens skinantis laurus. Šiandien jo sąskaitoje – Lietuvos jaunimo, suaugusių ir veteranų klasės čempiono vardas, jis turi ir Latvijos čempiono titulą.

„Teisėjai visuomet pabrėžia, kad matosi šuns pasitikėjimas savimi, kad jis parodose dalyvauja be jokio streso, baimės, pasimetimo – ringe Flirtas jaučiasi puikiai. Gal todėl, kad jis labai daug parodų aplankęs, su skirtingais vedliais, kurių paklusniai klausydavo ir skindavo laurus. Gal todėl tarp jų jis populiarus, su visais puikiai sutaria, su visais draugiškas“, – pasakojo Sonata.

Tačiau tarp visų garbingų apdovanojimų svarbią vietą užima ir „PetCity“ suteiktas Ambasadoriaus titulas. Siekiant jį gauti Flirtui teko susirungti su daug skirtingų varžovų – taip pat tituluotų čempionų. „Parodos – mums jau įprastas gyvenimo būdas, todėl šis „PetCity“ įvertinimas išskirtinis. Jis net primena šunų parodų bestų konkursą, kurį nugalėjome. Laimėjimas – smagus ir paglostantis širdį, džiaugiamės, kad Flirtas ne mums vieniems yra dėmesio vertas gražuolis“, – sakė jo šeimininkė.

Sonata juokiasi, kad pats Flirtas į šį klausimą veikiausiai atsakytų panašiai – jis esą tiesiog sutvertas parodoms, todėl amtelėjęs patikintų – jis buvo vertas šio titulo. „Manau, Flirtas padėkotų ir konkurso organizatoriams – laimėjęs jis sulaukė ne tik dar daugiau dėmesio, bet ir kokybiškų dovanų iš augintinių centro „PetCity“: saugiems pasivaikščiojimams tamsiu paros metu Flirtas jau turi „Rukka“ firmos šviesą atspindintį pavadėlį ir antkaklį, namuose augintinį džiugina ir „Hunter“ firmos maisto ir vandens dubenėliai. Taip pat Flirtas nepraleido progos išpuoselėti savo čempionišką išvaizdą ir „PetCity“ priežiūros salone-kirpykloje“, – pasakojo pašnekovė.

O vokiečių nykštukiniam špicui reikia išties nemažai dėmesio – jo kailis reikalauja kruopščios priežiūros. Flirtą šeimininkai kartą per mėnesį maudo, porą kartų per savaitę šukuoja, kailį puoselėja įvairiomis kaukėmis, balzamais, naudoja specialius drėkinančius kondicionierius. Tačiau ko nepadarysi dėl grožio, juolab, kad pastangos neatsieina veltui – Flirtas tą įrodo kaskart dalyvaudamas įvairiuose konkursuose.

„Su tinklaraščio įrašu susijusios prekės“

Blog:

  • Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Skaityti daugiau

  • Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Skaityti daugiau

  • Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Skaityti daugiau

  • Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Skaityti daugiau

  • Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Skaityti daugiau

Visos naujienos