Kaip išrinkti tinkamo dydžio aprangą savo keturkojui?

October 18, 2019

Kaip išrinkti tinkamo dydžio aprangą savo keturkojui?

Augintinių drabužiai yra ne tik mieli ir stilingi, tačiau ir funkcionalūs - padedantys apsaugoti keturkojį nuo lietaus, šalčio ar purvo. Lietpalčiai, megztiniai, kombinezonai ar striukės... Pasirinkimas yra itin platus, tačiau svarbiausia atrasti tinkamą modelį ir dydį, kad keturkojis jaustųsi komfortabiliai ir galėtų nevaržomai judėti.
Per daug aptempti drabužiai gali ne tik varžyti judesius, tačiau ir stabdyti kraujotaką. Tuo tarpu per dideli rūbeliai gali trukdyti augintiniui atlikti gamtinius reikalus ar painiotis po kojomis. Tam, kad išsiaiškintumėte savo šuns dydį, jums tereikės matavimo juostelės.

Ką svarbu išmatuoti?

  1. Nugaros ilgis. Jis nustatomas pradedant matuoti augintinį nuo kaklo pagrindo iki pat tos vietos, kur prasideda uodega. Tai yra vienas pagrindinių matmenų, kuriuo žymimi daugumos iš augintinių drabužių gamintojų dydžiai, pvz. 45 cm, 50 cm, 65 cm. ir pan. (žr. paveikslėlį apačioje).
  2. Kaklo apimtis. Išmatuokite kaklo apimtį storiausioje vietoje, ties kaklo pagrindu (žr. paveikslėlį apačioje).
  3. Krūtinės apimtis. Iškart už priekinių augintinio kojų, matavimo juostele išmatuokite plačiausią krūtinės dalį (žr. paveikslėlį apačioje).
  4. Kojų ilgis. Išmatuokite kojų ilgį pradedant nuo krūtinės apatinės dalies, išilgai iki augintinio riešo sąnario. Šis matmuo yra itin svarbus renkantis kombinezonus su rankovėmis (žr. paveikslėlį apačioje).
PetCity parduotuvėse parduodami Rukka ir Hurtta prekinių ženklų drabužiai buvo sukurti atsižvelgiant į daugiau nei 100 šunų veislių dydžius, kailio tipą ir aktyvumo lygį, todėl galite būti tikri, kad ir jūsų keturkojui drabužis idealiai tiks.

Čia galima rasti ir specialioms veislėms, pvz prancūzų ar anglų buldogams, vipetams ar levretėms pritaikytų drabužių, kurių nugaros, kojų ar krūtinės ilgis yra nestandandartinis, lyginant su daugumos kitų veislių šunimis. Džiaugiamės, kad apsaugoti nuo lietaus ar žvarbaus oro galime ir itin didelių veislių atstovus, pvz airių vilkogaudžius ar bulmastifus, kurių nugaros ilgis neretai būna didesnis nei 80 cm.

Dar tik augančiam keturkojui, specialistai rekomenduoja rinktis Hurtta drabužius (Hurtta Expedition Parka striukę, Hurtta Monsoon lietpaltį, Hurtta Extreme Warmer ar Hurtta Torrent striukę), kurių apykaklės, juosmens ir nugaros ilgį galima patogiai reguliuoti.

P.S. Siekiant maksimalaus komforto, nedvejokite ir savo keturkojį atsiveskite į PetCity parduotuvę, kur specialistai padės išsirinkti patogiausią bei tinkamo dydžio drabužį.

„Su tinklaraščio įrašu susijusios prekės“

Blog:

  • Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Skaityti daugiau

  • Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Skaityti daugiau

  • Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Skaityti daugiau

  • Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Skaityti daugiau

  • Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Skaityti daugiau

Visos naujienos