Jaudinanti katino Mikio istorija: kaip šokoladą kainavęs bjaurusis ančiukas virto ambasadoriumi

October 22, 2019

Jaudinanti katino Mikio istorija: kaip šokoladą kainavęs bjaurusis ančiukas virto ambasadoriumi

Prieš septynerius metus priglaudusį mažą sergantį kačiuką panevėžietė Jūratė Juškevičiūtė nebūtų pagalvojusi, kad jos augintinis taps ne tik „Instagram“, bet ir „PetCity“ žvaigžde – Mikio istorija nuo mažų dienų priminė bjaurųjį ančiuką. Tačiau šis unikalios išvaizdos katinas užaugo ir virto tikra gulbe – Mikiui suteiktas „Meilumo įsikūnijimo“ ambasadoriaus vardas.

Mikis Jūratei – jau trečias katinas. Pirmąjį, vardu Murka, ji gavo dovanų iš krikštatėvių, kai jai buvo penkeri, vėliau namuose apsigyveno Garfildas, šeimos vadintas namų karaliumi. Tačiau Garfildas drauge gyveno trumpiausią laiką, būdamas nepriklausomas katinas, jis mėgdavo leistis į žygius, kol galiausiai... tiesiog nebegrįžo. „Nesu tikra, kas jam nutiko. Anksčiau prie lango pamiaukdavo, kad įleistume į namus, tačiau vėliau nebegrįžo. Turiu įtarimų, kad gal kitus namus susirado“, – pasakojo Jūratė.

Liūdnai baigėsi ir drauge su Garfildu augusio šuniuko Čikio istorija – išbėgusį į gatvę jį vos šešių mėnesių amžiaus partrenkė automobilis. „Tuomet labai liūdėjau. Visada norėjau namuose turėti augintinį, todėl pradėjau žiūrėti skelbimus, kad atiduodama pusės metų kalytė. Netikėtas sutapimas, kad po kelių dienų kažkas prie kaimynų tvoros pririšo identišką kalytę, kurį netrukus apsigyveno pas mus, pavadinome ją Pupa. Tuomet dar auginome ir Garfildą, tačiau šiam dingus, po kelių mėnesių iš Panevėžio gyvūnų globos namų pasiėmėme Mikį“, – prisiminė pašnekovė.

Tuomet ji dėl studijų jau ketino kraustytis gyventi į Vilnių, tačiau įkalbėjo mamą ir Pupa su Mikiu tapo geriausiais draugais. Šiandien Jūratė juokauja, kad kai kas paklausia, kiek kainavo šis katinas, ji atsako – šokolado plytelę, ja ji atsidėkojo globos namams priglausdama jų siūlomą kačiuką.

„Mikį vadiname gulbe, kuris mažas buvo panašus į bjaurųjį ančiuką. Kai jį priglaudėme, jis buvo apleistas, akis sužalota, pūlinga. Su mama pamename mums jį į rankas įdavusios moters žodžius: „Nebijokite, jie gražūs užauga.“ Pupa dar mažiuką Mikį priėmė kaip savo vaiką – jį prausė, glaudėsi šalia, miegojo kartu. Paėmėme jį prieš septynerius metus ir Mikis išaugo į labai gražų katiną“, – pasakojo mergina.

Pasak jos, vardas Mikis naujajam šeimos gyventojui prilipo pats, patiko švelnus ir mielas skambesys. Tiesa, draugai juokavo, kad Mikiu pagal populiarų personažą labiau tiktų pavadinti peliuką, kiti dėl ūsus primenančio nosies rašto siūlė vadinti Adolfu.

„Su Mikiu turime nepaprastą ryšį. Prieš miegą jis mėgsta prisiglausti lovoje murkdamas, maigo mus pėdutėmis, kai atrodo lyg masažuotų. Mama jį vedžioja kieme kartu su šuniu, todėl jis jau prašosi išvedamas, ten atlieka ir gamtinius reikalus. Turbūt jau įprato nuo mažens, gyvenimas su šuniu, matyt, turėjo įtakos“, – kalbėjo Jūratė.

Pasak jos, Mikis turi išskirtinių gebėjimų, tarp kurių – ne tik pats atsidaryti duris, bet net jas užrakinti. Taip pat jis atidžiai renkasi žmones, su kuriais bendrauti – vienus meiliai prisileidžia, o nuo kitų slepiasi palėpėje, jei šie apsilanko svečiuose.

„Anksčiau su Mikiu labai žaisdavo ir Pupa, tačiau ji jau sena ir ligota, todėl nebe tokia aktyvi. Priešingai nei Mikis, kuris bando ją gaudyti, erzina, stovėdamas tarpduryje neįleidžia į kambarį. Tačiau kai jie kartu vaikšto kieme, vienas kitu visuomet labai rūpinasi, kaip ir abu gina savo teritoriją – jei į kiemą užklysta kiti šunys ar katės, jie greitai būna išvaromi“, – pasakojo Jūratė.

Mikio šeimininkė juokiasi, kad jei jos katinas gyventų laisvėje, jis veikiausiai būtų mafijos vadeiva, Mikis esą turi labai stiprų charakterį, yra energingas, turi daug jėgos. Juolab ir savo dydžiu jis kone dvigubai ar net trigubai didesnis už įprastus katinus, todėl iš pažiūros kitų katinų atžvilgiu atrodo labai galingai.

„Jis tikras tigras – didelis, didelėmis letenomis. Kai jį vedžioju lauke, dažnai sulaukiu klausimo – kas čia per gyvūnas? Dėl savo išvaizdos jis sulaukia daug dėmesio, ypač dėl dydžio, dėl mėlynų akių – žmonės klausia, ar gali jį nufotografuoti.

Pasak jos, Mikiui suteiktas „Meilumo įsikūnijimo“ ambasadoriaus statusas puikiai apibūdina katino charakterį. Ir jei kas paklaustų paties katino, kaip jis jaučiasi, šis esą greičiausiai atsakytų, kad yra labai pamalonintas, nes jis turi šiek tiek arogancijos ir gyvenimas be titulo jam tikriausiai buvo kančia. „Dabar jis – tituluotas katinas, o ne šiaip mišrūnas iš prieglaudos. Džiugu, kad ambasadoriumi tapo neveislinis katinas, tai paskata kitiems priglausti gyvūnus iš prieglaudų, priminimas, kad jie – ne ką prastesni. Mikis išplėšė pergalę iš šunų ir yra vienintelis ambasadorius katinas, tai pergalė visiems kačių mylėtojams. Labai malonu, kad Mikį įvertino ir jo sekėjai „Instagram“, įvertino ir „PetCity“ komanda. Jis mums – gražiausias katinas pasaulyje, norėjome, kad ir kiti žmonės juo žavėtųsi, kad įvertintų jo unikalumą“, – sakė katino šeimininkė.

Tapęs ambasadoriumi Mikis džiaugiasi ne tik statusu bet ir jo suteiktomis privilegijomis – naujais pavadėliais, antkakliais, žaislais, guoliu, Mikio sveikata reguliariai rūpinasi „PetCity“ klinikos komanda.

„Su tinklaraščio įrašu susijusios prekės“

Blog:

  • Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Skaityti daugiau

  • Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Skaityti daugiau

  • Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Skaityti daugiau

  • Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Skaityti daugiau

  • Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Skaityti daugiau

Visos naujienos