Visavertė augintinių BARF mityba su maistu Mush Vaisto

March 24, 2022

Visavertė augintinių BARF mityba su maistu Mush Vaisto

Tarp naminių gyvūnėlių augintojų vis labiau populiarėja BARF mityba. Tiesa, daugelis šeimininkų nežino, nuo ko pradėti bei kaip tinkamai atsirinkti produktus. Gamintojas MUSH VAISTO sukūrė BARF mitybos produktus, kuriuos lengvai naudoti galima iškart net ir neturint išankstinių žinių, kaip tinkamai žalia mėsa šerti augintinį.

MUSH yra neapdorotas, natūralus ir visavertis maistas šunims ir katėms, patiekiamas šaldytų kukulių pavidalu. MUSH siūlo platų skirtingų skonių asortimentą, o visi MUSH gaminiai gaminami tik iš natūralių žaliavų. Visos maistinės medžiagos gaunamos iš pirminių šaltinių, kuriuose yra viskas, kas reikalinga sveikai augintinio BARF mitybai: mėsa, kaulai ir vidaus organai.

MUSH mėsos gaminiai atkeliauja iš nedidelių Suomijos ūkių. Lašišų kilmė yra iš Norvegijos vandenų, o šiaurės elniai – iš Laplandijos tundros. Visi receptai gaminami iš šviežių produktų, nepridedant nereikalingų priedų ar konservantų. 

Siekiant užtikrinti geriausią aminorūgščių įvairovę, kiekviename MUSH šaldyto maisto gaminyje yra trijų skirtingų gyvūnų mėsos. O geram virškinimui palaikyti kiekvienas receptas turi ir nedidelį kiekį daržovių bei naudingų riebalų.

MUSH maistu maitinamų augintinių šeimininkai gali jau netrukus pastebėti akivaizdžius pokyčius, o šis maistas neretai yra sprendimas tiems keturkojams, kuriuos kamuoja odos niežulys ir sausumas bei matinis, išretėjęs kailis. 

Mush Vaisto maistasBARF mityba nėra sudėtinga su jau paruoštu MUSH maistu

Nusprendusiems savo augintinį maitinti pagal BARF mitybos standartus gali iškilti nemažai iššūkių. Tam, kad mityba būtų subalansuota, o augintinis gautų visų reikiamų medžiagų ir mineralų, neužtenka tiesiog įsigyti žalios mėsos. Idealiausiu atveju šunys turi maitintis kelių skirtingų tipų mėsa. Dėl šios priežasties MUSH VAISTO receptai gaminami naudojant trijų skirtingų gyvūnų mėsą. 

MUSH VAISTO yra visavertis pašaras, paruoštas naudoti jį iškart, todėl norint šerti savo augintinį šiuo maistu nereikia specialių žinių. Maistą tereikia atšildyti ir patiekti.

Kaip tinkamai pereiti prie BARF mitybos?

Idealiausia yra, kada sprendimas maitintini augintinį žalia mėsa yra priimamas drauge su savo veterinarijos gydytoju. O pereiti prie BARF mitybos reikia pamažu. Geriausia pradėti nuo MUSH VAISTO žalios pakuotės maisto, kuris yra specialiai sukurtas pradedantiesiems šeimininkams dar niekada anksčiau nedavusiems žalio maisto savo šuniui.

Žalios pakuotės maistas yra specialiai sukurtas šunims, kurie nuo sauso maisto pereina prie žalio arba tiems, kurių medžiagų apykaita yra lėtesnė. Štai kodėl šiame maiste yra mažiau kaulų, o daugiau prieskrandžio su geraisiais fermentais ir bakterijomis, kurios skatina virškinimo veiklą pereinant prie naujos dietos. Receptas taip pat praturtintas daržovėmis, kad augintinio išmatų konsistencija būtų normali. Prieš pradėdami naudoti kitus MUSH produktus, šį gaminį turėtumėte naudoti dvi ar keturias savaites. Jei jau keletą savaičių šeriate savo augintinį žalios pakuotės maistu, pamažu galite jį pradėti lepinti kitų spalvų pakuočių MUSH kukulius.

Jei auginate dar jauną keturkojį, mažiems šuniukams rekomenduojama pradėti nuo MUSH VAISTO PUPPY linijos, kuri subalansuota specialiai augančiam keturkojui. Šiame produkte yra šiek tiek didesnis kaulų procentas, kad šuniukai gautų visas maistines medžiagas, kurių reikia tvirtam skeletui sukurti. Recepte taip pat yra keletas skirtingų daržovių, kad išmatos nebūtų per kietos. Kitos maistinės medžiagos (mėsa, organai, aliejai) suteikia šuniukui reikiamų baltymų, vitaminų, riebalų rūgščių kiekį. MUSH VAISTO PUPPY turi būti naudojamas visą laiką, kol šuniukas auga. Kai šuo išauga iki pilno ūgio, laikas pereiti prie kitų MUSH gaminių.

Mush barf maistasKiek daug reikia maisto?

Suaugusiems šunims: vienas MUSH VAISTO mėsos kukulis sveria apie 25 g. Maitinimo proporcija yra paprasta: 1 mėsos kukulis – vienam kilogramui gyvūno svorio. Pavyzdžiui, 10 kg sveriantis suaugęs šuo turėtų gauti 10 kukulių per dieną. Žinoma, svarbu atsižvelgti ir į fizinį savo augintinio aktyvumą – aktyvesniems šunims gali prireikti daugiau maisto, tuo tarpu mažiau judantiems – mažiau. Svarbu atkreipti dėmesį, kad mažų veislių šunys dažniausiai yra linkę valgyti gausiau. Pavyzdžiui, 5 kg sveriančiam šuniui gali prireikti 6 ar 7 mėsos kukulių, kad galėtų išlaikyti savo idealų svorį. O itin didelių veislių atstovams gali prireikti proporciškai mažesnio kiekio. Pavyzdžiui, 40 kg sveriančiam šuniui gali pakakti suvalgyti tik 30–35 kotletus per dieną. Svarbiausia stebėti, kad šuo jaustųsi gerai, būtų laimingas, o jo kūno svoris nenukryptų nuo jo veislei būdingo standartinio svorio.

Šunims-senjorams: senstančio šuns aktyvumas mažėja, taigi jam reikia mažiau energijos. Nuolatinis šuns-senjoro svorio stebėjimas yra labai svarbus jūsų šuns sveikatai. MUSH VAISTO žalios pakuotės maistas yra mažiau kaloringas bei idealiai tinka tiems, kurių keturkojis kenčia nuo virškinimo sutrikimų.

Šuniukams: augančiam organizmui reikia daug energijos. Ilgaplaukių šunų veislėms reikia dar daugiau maistinių medžiagų, kol šuniukai pasiekia suaugusio gyvūno dydį. MUSH VAISTO PUPPY maistas yra specialiai sukurtas besivystančiam organizmui. Kaip ir bet kuriam kitam keturkojui, svarbu stebėti šuniuką ir jo poreikius – skirtingi individai turi skirtingus energijos poreikius, todėl jiems reikia skirtingo maisto kiekio. 

Suaugusioms katėms: priklausomai nuo jūsų katės aktyvumo lygio, tinkamas kukulių kiekis yra 1–2 kukuliai vienam jūsų katės svoriui kilogramais. Pavyzdžiui, 4 kg sverianti katė kasdien turėtų suvalgyti 4–8 kotletus, padalijus juos į 3–5 kartus per dieną. Kai kurioms itin aktyvioms katėms gali prireikti dar daugiau maisto.

Kačiukams: kačiukai turėtų būti šeriami atsižvelgiant į jų numatomą suaugusiojo svorį, tačiau daugelis renkasi, kad kačiukams visada būtų kukulių dubenėlyje kol jie dar tik auga.

Atminkite, kad kiekvienas augintinis yra individas ir auga savo tempu. Dėl šios priežasties svarbu stebėti savo keturkojo augimą ir, jei reikia, reaguokite didinant arba mažinant maisto kiekį, kad gyvūnas augimo metu išliktų pakankamai lieknas ir geros, tvirtos formos.

Kiek kartų per dieną maitinti?

Suaugusį šunį rekomenduojama šerti kartą per dieną, nes tai jiems yra natūralu. Laukinėje gamtoje šunys kasdien suvalgo vieną didelį patiekalą ir tada pasninkauja. Kai kurie šunys gali būti labai nervingi arba net visiškai atsisakyti valgyti, jei gauna maisto per dažnai. Jei jūsų šuo įpratęs valgyti dažniau nei kartą per dieną, galite tęsti tuo pačiu jums įprastu dažniu. 

Mush šaldytas maistas šunims ir katėms

MUSH produktų linija

MUSH VAISTO mėlyna pakuotė: galvijų mėsa-kalakutiena-lašiša
Dėl išskirtinio riebalų rūgščių derinio mėlynos pakuotės receptas puikiai tinka šunims, kenčiantiems nuo odos problemų ar tiems, kurie linkę į virsvorį. 

MUSH VAISTO violetinė pakuotė: kalakutiena-vištiena-elniena
Violetinės linijos recepte yra daug baltymų, kurie būtini aktyviam ir sportuojančiam šuniui. Lengvai virškinami baltymai taip pat yra geras pasirinkimas jautriems ir alergiškiems šunims.

MUSH VAISTO žydra pakuotė (šuniukams): jautiena-elniena-lašiša
Suteikite savo šuniukui geriausią gyvenimo pradžią! MUSH VAISTO PUPPY turi visus būtinus šuniuko gyvenimui ir augimui reikalingus ingredientus.

MUSH VAISTO geltona pakuotė (katėms ir kačiukams): vištiena-jautiena
MUSH nepamiršo ir kačių! Geltonos pakuotės visavertis maistas tinka visoms katėms nuo kačiuko iki vyresnio amžiaus. 

Kačių raw mitybaKur įsigyti?

Šaldytą MUSH VAISTO maistą galite įsigyti šiose PetCity parduotuvėse:

  • PetCity OZAS XL, Ozo g. 18, Vilniuje
  • PetCity DOMUS PRO XL, Ukmergės g. 308
  • PetCity PANORAMA M, Saltoniškių g. 9, Vilniuje
  • PetCity PILAITĖ OUTLET M, V. Pociūno g. 8, Vilniuje
  • PetCity NØRDIKA M, Vikingų g. 3, Vilniuje
  • PetCity KALNĖNAI S, Moravų g. 7, Vilniuje
  • PetCity RYO, Vakarinė g. 61, Panevėžys
  • PetCity KLAIPĖDA, Liepų g. 81, Klaipėdoje

Blog:

  • Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Skaityti daugiau

  • Kaip išrinkti geriausią maistą savo šuniui?

    Kaip išrinkti geriausią maistą savo šuniui?

    Skaityti daugiau

  • Natūralus kaulų sultinys keturkojams: apsilaižys net išrankiausi

    Natūralus kaulų sultinys keturkojams: apsilaižys net išrankiausi

    Skaityti daugiau

  • Meilės irgi gali būti per daug: kokie skanėstai nuo stalo – tabu mūsų augintiniams?

    Meilės irgi gali būti per daug: kokie skanėstai nuo stalo – tabu mūsų augintiniams?

    Skaityti daugiau

  • Šaltyje džiovinti (liofilizuoti) skanėstai ir maistas: kuo jie vertingi augintiniams?

    Šaltyje džiovinti (liofilizuoti) skanėstai ir maistas: kuo jie vertingi augintiniams?

    Skaityti daugiau

Visos naujienos