Mažas šuniukas namuose – ko jums gali prireikti? [TOP prekių gidas]

May 15, 2022

Mažas šuniukas namuose –  ko jums gali prireikti? [TOP prekių gidas]

Naujo augintinio įsigijimas – neabejotinai yra labai svarbus šeimos įvykis. Juk mažylis ne tik pripildo namus džiaugsmu, meile ir šiluma, bet ir reikalauja didelio rūpeščio, atsakomybės, žinių bei kantrybės.

Tiesa, dar prieš parsiveždami šeimos narį namo, naujieji šeimininkai savo galvoje susikuria daug gražių „paveikslėlių“, kuriuose mažojo šuniuko auginimas atrodo tarsi iš filmo. Tačiau atėjus realybei, neretai gali kilti įvairiausių klausimų, nesklandumų, abejonių: kaip auklėti, kuo maitinti, ką gi nusipirkti?

Ir nors svarbiausias dalykas naujam mažyliui yra jūsų meilė, kad auginimas būtų sklandus rekomenduojame būtiniausiais pirkiniais pasirūpinti iš anksto. Gyvūnų prekių industrija yra labai plati, siūlomas asortimentas tikrai didelis, tad kaip nepasiklysti ir išsirinkti tai, ko jums tikrai reikia? PetCity – laimingų augintinių miestas pasistengė, kad perskaičius šį straipsnį visi „naujai iškepto“ šeimininko klausimai būtų atsakyti.

Pasiruoškite šuniuko atvykimui iš anksto – būtiniausi daiktai

Ne vienas patvirtintų, jog diena, kuomet namo yra parsivežamas mažylis keturkojis, yra ypatinga. Naujas šeimos narys šiek tiek pakoreguoja įprastą rutiną, įnešdamas šurmulio, meilės ir rūpesčio į kiekvieno širdis. Tikėtina, jog būtent tą dieną jums tikrai nesinorės lakstyti po prekybos centrus, kad nupirktumėte augintiniui būtiniausius daiktus, todėl mes rekomenduojame kai kuriomis prekėmis pasirūpinti iš anksto.

Antkakliai ir pavadėliai 

Renkantis antkaklį labai svarbu atsižvelgti į tai, kad jis būtų minkštas ir reguliuojamo dydžio. Nepatikėsite, bet maži šuniukai auga neįtikėtinai greitai, todėl toks antkaklis bus tikrai pravartus!

Tuo tarpu pavadėlis turėtų būti minkštas, malonus rankoms, ne automatinis. Šunų elgsenos specialistai rekomenduoja pirmuosius mėnesius mažuosius šuniukus treniruoti naudojant įprastus 2-3 metrų pavadėlius.

Guoliai ir narvai

Šunų elgsenos ekspertai teigia, kad keturkojui nuo pat mažens turi būti įrengta erdvė, kurioje jis jaustųsi saugiai ir galėtų niekieno netrukdomas ilsėtis. Būtent tam yra skirtas guolis ir narvas. Šuns guolis suteikia minėtą jaukumą, šilumą, komfortą, o narvas padeda jaukiai jaustis naujoje, didelėje erdvėje.

Tiesa, daugelis patyrusių šunų augintojų pažymi, kad pirmas įsigytas guolis retai kada sulaukia pirmojo šuns gimtadienio: dėl dydžio, netikėtų „avarijų“ ir aštrių dantukų neretai jį tenką pakeisti. Kiek kitaip yra su narvu – tai investicija į ateitį, todėl prieš perkant reikėtų atsižvelgti į tai, kokio dydžio šuo gali užaugti.

Dubenėliai maistui ir vandeniui

Rinkoje egzistuoja itin platus dubenėlių pasirinkimas. Perkant dubenėlį mažajam šeimos nariui, rekomenduotina atsižvelgti į jo dydį – svarbu, kad dubenėlis nebūtų per didelis (pavyzdžiui, jeigu nupirksite mažam pudeliukui 2l talpos dubenėlį, jis paprasčiausiai užims pusę narvo, o šuniukui bus sunku iš jo atsigerti bei pavalgyti). Taip pat, mažiems šuniukams rekomenduotina rinktis sunkesnius dubenėlius – kad jie taip lengvai neišsipiltų. Puikus pasirinkimas – keramikiniai dubenėliai šunims.

Maistas ir skanėstai

Daugelis šeimininkų prieš parsiveždami savo augintinį namo ne kartą pabendrauja su veisėjais, todėl labai rekomenduojame iš anksto išsiaiškinti, kokį sausą maistą veisėjas rekomenduoja. Visgi, jeigu tokios galimybės nėra arba keturkojui ima nebetikti veislyne šertas maistas, mes rekomenduojame rinktis tik superpremium klasės sausą maistą šunims. Braking HeadsRaw PaleoHill‘sAcanaAatuEdgard Cooper ir kt. – visi šie prekiniai ženklai yra aukšiausios super premium klasės kokybės ir turi mažyliams skirtas linijas. Be to, teisingai pasirinkti maistą visuomet gali padėti ir veterinaras.

Kalbant apie skanėstus, juos reikėtų rinktis atsakingai. Specialistai rekomenduoja mažiems šuniukams duoti kuo natūralesnius graužalus, kuriuose nėra pridėtinių priedų: pavyzdžiui, džiovintas triušio ausis, džiovintus antienos kakliukus, šaltai džiovintas akrlienos juosteles, ėrienos kepenis, vištienos skrandukus ir t.t.

Šukos, šepečiai, nagų žirklės

Mažąjį keturkojį prie įvairių higienos procedūrų reikėtų supažintinti jau nuo pat pirmųjų dienų namuose. Nagų kirpimas ir šukavimasis toli gražu nėra mėgstamiausia šuniukų procedūra, bet turint kantrybės, nuosekliai pratinant ir kuriant teigiamas asociacijas, ji gali tapti tikrai visai maloniu ritualu. Tačiau, kad jis būtų sklandus, reikalingos kokybiškos priemonės.

Visų pirma, didelį dėmesį vertėtų atkreipti į nagų žirkles. Jos turi būti patogios, ergonomiškos, tvirtos. Rekomenduojama, kad jų rankena būtų padengta guma, taip žirklės laikykis tvirtai ir neišslys iš rankos.

Norint sklandžiai pradėti kailio priežiūros rūtiną, reikės įsigyti specialiai tam skirtas šukas ir šepetį. Tačiau prieš perkant reikėtų atidžiai susipažinti su specifinėmis jūsų auginamos veislės kailio priežiūros taisyklėmis: pavyzdžiui, haskiams su tankiu pokailiu gali prireikti furminatoriaus, o toy pudeliams – švelnaus šepečio su plonomis adatėlėmis. Kas geriausiai tinka jūsų augintiniui, atsakys veisėjas, šunų kirpėjas ar parduotuvės darbuotojas.

Šampūnas ir balzamas

Tikėtina, kad parsivežus mažą šuniuką namo, nieko nelaukus jį reikės išmaudyti, todėl šiomis higienos priemonėmis pasirūpinti iš anksto tikrai verta. Rekomenduojame rinktis švelnias šampūnų ir balzamų linijas, specialiai skirtas mažyliams. Kadangi jų oda jautri, stiprios ir intensyvios priemonės gali ją sudirginti.

Higieniniai maišeliai

Tai dar vienas „must have“ naujojo šeimininko pirkinių sąraše. Niekam ne paslaptis, jog įsigijus naują augintinį, atsiranda ir naujų atsakomybių, viena jų – atliktų šuniuko „reikalų“ surinkimas. Kurkime gražią ir visiems malonią aplinką kartu su savo augintiniais!

Kvapus naikinančios priemonės

Realybė tokia, jog įvairiausių „avarijų“ augindami mažą šuniuką tikrai neišvengsite. Balutės, krūvelės ir kitos „dovanėlės“ yra tai, kas bene labiausiai išbando naujųjų šeimininkų kantrybę. Kad nuostoliai būtų kuo mažesni, rekomenduojame įsigyti kokybiškas kvapus naikinančias priemones, skirtas įvairiems pavirščiams: grindims, gobeleniui, kilimams ir t.t.

Tualetas ar palutės

Kol šuniukas neturi visų reikalingų skiepų, veterinarai nerekomenduoja jo vesti į lauką, todėl tam tikrą laiką augintinis turi mokytis gamtinius reikalus atlikti namie – specialiame augintinių tualete arba ant palutės. Šios prekės yra tikrai labai svarbios pirmosiomis dienomis, todėl rekomenduojame jas įsigyti iš anksto.

Transportavimo narvas

Augintinio saugumas – vienas svarbiausių naujojo šeimininko prioritetų, todėl reikėtų iš anksto apgalvoti, kaip atrodys jūsų augintinio kelionės automobiliu. Saugiausias ir komfortabiliausias būdas – transportavimo narvas. Jis užtikrins augintinio komfortą kelionės metu ir padės neblaškyti vairuotojo dėmesio bei išlaikyti mašiną tvarkingą.

Sveikas atvykęs! Žaislai ir kiti pirkiniai pirmaisiais mėnesiais

Šuniukui apsiuostinėjus naujuose namuose, susipažinus su šeimos nariais, pavalgius ir pamiegojus, metas pagalvoti apie žaidimus ir svarbias gyvenimiškas pamokas.

Žaislai

Net neabejojame, tik parsivežę savo šuniuką, iškart pamatysite jo unikalią asmenybę: ką jis mėgsta, kas jį džiugina, kaip jis žaidžia. Pagal tai rekomenduojame rinktis žaislus, kurie būtų tikrai įdomūs jūsų augintiniui. Pasirinkimo įvairovė plati: dažniausiai šuniukams patinka minkšti žaislai, įvairūs kamuoliukai ir guminiai kramtukai, o šiek tiek ūgtelėjusiam augintiniui galima pasiūlyti ir interaktyvius žaislus.

Verta žinoti, kad žaislai yra skirti ne tik linksmybėms, bet šuniuko lavinimui. Pavyzdžiui, „Kong“ prekinio ženklo linija, skirta mažyliams, išsiskiria tuo, jog joje galima pridėti maisto – tokiu būdu šuniukas turi įdomų užsiėmimą, kuris padeda jam nurimti ir mokytis pabūti vienam.

ID medalionas

Na, ir kaip be oficialiosios dalies – naujojo šeimos nario „krikšto“, kuris neabejotinai siejasi su simbolika. Pagaminkite savo keturkojui specialų ID medalioną, kuriame būtų išgraviruotas augintinio vardas ir jūsų telefono numeris. Tai ne tik gražus aksesuaras, bet ir svarbi informacinė priemonė augintiniui pasimetus.

Svarbu nepamiršti – šuniuko sveikatos, lavinimo ir grožio!

Sveikata – pats svarbiausias prioritetas įsigijus augintinį, todėl raginame dar prieš parsivežant naująjį šeimos narį, pasidomėti, kada ir kokiu intervalu augintinį reikės skiepyti, nukirminti ir t.t. Taip pat išsiaiškinkite, ar augintinis yra ženklintas, kadangi nuo 2022 m. gegužės 1 dienos, visiems Lietuvoje gyvenantiems šunims, katėms ir šeškams turi būti atlikta ši procedūra. Jeigu jūsų augintinis mikročipą jau turi, pasidomėkite, kokia informacija yra suvesta sistemoje. Neretai, keičiantis šeimininkui (pavyzdžiui, nusipirkus šunį iš veislyno) sistemoje esančią informaciją reikia pakeisti.

Be to, nepamirškite ir profilaktinės šuniuko apžiūros pas gydytoją – jos metu galėsite užduoti visus rūpimus klausimus bei atlikti privalomas procedūras:

  • Paskiepyti;
  • Nukirmininti;
  • Paženklinti;
  • Atlikti profilaktinę apžiūrą.

Dresūra. Nors mažo augintinio akytės yra ypatingai mielos, tačiau lavinti ir auklėti jį tikrai reikia pradėti anksti. Verta paminėti ir faktą, jog dresūra padeda didinti ryšį tarp šuns ir šeimininko bei palengvina kasdieninę jūsų ir jūsų augintinio rutiną, tad šia veikla vertėtų pradėti užsiimti nuo pirmų dienų.

Tiesa, dažnai kyla klausimas: o kada geriausiai būtų pradėti lankyti dresūros mokyklą? Atsakymas kiekvienam individualus, priklausomai nuo šuns veislės, trenerio ir pan. Tačiau apie pamokas rekomenduojama pradėti galvoti iš anksto: rinkite informaciją, bendraukite su treneriais – tai galima daryti dar gerokai prieš parsivežant naująjį augintinį namo. Tiesa, anksčiausiai mokyklėlę rekomenduojama pradėti lankyti tada, kai po paskutinės vakcinacijos praeina 10-14 dienų laikotarpis.

Kirpykla. Tam tikroms veislėms kirpykla ilgainiui taps kasdienybe, tačiau kad apsipratinimas vyktų sklandžiai, rekomenduojame į pirmąsias procedūras šunelį atvesti kuo anksčiau. Tai ne tik bus puiki socializacija, bet ir kartu edukacija jums – kaip tinkamai prižiūrėti savo augintinio kailį.  

Tikime, kad auginant savo šuniuką patirsite pačias geriausias emocijas. O kad visas pasiruošimas būtų kuo sklandesnis, skatiname savo augintinio krepšeliu pasirūpinti iš anksto apsiperkant PetCity el. parduotuvėje!

 

Blog:

  • TOP prekių sąrašas mažam kačiukui

    TOP prekių sąrašas mažam kačiukui

    Skaityti daugiau

  • Kaip stilingai ir praktiškai įrengti augintinio erdvę namuose? Idėjos ir patarimai

    Kaip stilingai ir praktiškai įrengti augintinio erdvę namuose? Idėjos ir patarimai

    Skaityti daugiau

  • Namuose – naujas augintinis? Veterinarė pataria, ką reiktų žinoti apie šuniuko ar kačiuko priežiūrą

    Namuose – naujas augintinis? Veterinarė pataria, ką reiktų žinoti apie šuniuko ar kačiuko priežiūrą

    Skaityti daugiau

  • Netrukus jūsų šeimą papildys nuostabus keturkojis iš prieglaudos? 8 dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti

    Netrukus jūsų šeimą papildys nuostabus keturkojis iš prieglaudos? 8 dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti

    Skaityti daugiau

  • Naujas augintinis: ką reikia žinoti – nuo vakcinacijos iki nukirminimo ir mitybos

    Naujas augintinis: ką reikia žinoti – nuo vakcinacijos iki nukirminimo ir mitybos

    Skaityti daugiau

Visos naujienos