Kaip išrinkti tinkamą kraiko dėžutę savo katei?

August 6, 2020

Kaip išrinkti tinkamą kraiko dėžutę savo katei?

Katės yra itin subtilūs gyvūnai, ypač tuomet, kai kalbama apie jų higieną. Didžioji dauguma kačių yra itin tvarkingos ir dievina nepriekaištingą švarą namuose. Dėl to renkantis kraiko dėžutę savo augintinei, svarbi yra ne tik jos išvaizda, tačiau ir dydis, sienelių aukštis, kraiko dėžutės vieta ar net dėžučių kiekis namuose. Taigi, jei norite išvengti su švara susijusių problemų ir namuose turėti pačią laimingiausią katę, svarbu išrinkti tinkamo modelio ir parametrų kraiko dėžutę. Į ką svarbu atsižvelgti?
Katės yra itin subtilūs gyvūnai, ypač tuomet, kai kalbama apie jų higieną. Didžioji dauguma kačių yra itin tvarkingos ir dievina nepriekaištingą švarą namuose. Dėl to renkantis kraiko dėžutę savo augintinei, svarbi yra ne tik jos išvaizda, tačiau ir dydis, sienelių aukštis, kraiko dėžutės vieta ar net dėžučių kiekis namuose. Taigi, jei norite išvengti su švara susijusių problemų ir namuose turėti pačią laimingiausią katę, svarbu išrinkti tinkamo modelio ir parametrų kraiko dėžutę. Į ką svarbu atsižvelgti?
1. Kraiko dėžutės tipas
Atvira, uždara ar įšokama iš viršaus kraiko dėžutė? Tai nelengvas sprendimas, ypač tuomet kai dar nežinote savo naujojo augintinio esminių pomėgių ir poreikių. Dėl to, prieš įsigyjant katę, rekomenduojama namuose įrengti dviejų skirtingų tipų kraiko dėžutės, kad iškart pamatytumėte, kurią iš jų dažniau renkasi jūsų augintinė ir kur ji jaučiasi geriausiai. Taigi, trumpai apie kraiko dėžučių tipus:
Atvira kraiko dėžutė: tai paprasčiausio tipo kraiko dėžutė, dažniausiai turinti stačiakampio ar ovalo formą. Dažniausiai sutinkamos atviro tipo kraiko dėžutės yra plastikinės ir turi žemas sieneles, ko pasekoje kraikas lengviau išsibarsto aplinkui. Atvirų dėžučių kategorijoje išsiskiria LitterLocker tualetai, kurie yra guminiai ir turi aukštas sieneles. Unikali forma ir medžiaga suteikia lankstumo, todėl kraiko dėžutę nesunku įsprausti siauresnėje namų zonoje, o aukštos sienelės užtikrina švarą aplinkui ją.

Įšokama kraiko dėžutė: vis labiau tarp kačių mylėtojų populiarėjančios iš viršaus įšokamos kraiko dėžutės išsiskiria savo patekimo anga, kuri yra įrengta viršuje. Per ją katė lengvai patenka į vidų, kur slaptai gali atlikti savo gamtinius reikalus. Tokiu būdu augintinė neišbarsto kraiko aplinkui, o lengvai nuimamas dėžutės viršus leidžia lengvai išvalyti jos vidų.

2. Tinkamas kraiko dėžutės dydis
Mažo dydžio katei nedidelė kraiko dėžutė veikiausiai tiks kuo puikiausiai. Visgi didesnių veislių katėms, pavyzdžiui britų trumpaplaukiams ar meino meškėnams, prireiks erdvesnės dėžutės. Įsitikinkite, kad katė kraiko dėžutėje telpa visu savo ūgiu ir gali lengvai apsisukti. Priešingu atveju, katei nebus patogu ja naudotis, o kraikas lengvai išsibarstys aplinkui. Žinoma, kiekviena katė yra skirtinga ir turi specifinius savo poreikius, todėl gali tekti išbandyti ne vieną kraiko dėžutę iki kol surasite tokią, kurioje augintinė jausis patogiai.
3. Medžiaga, iš kurios pagaminta kraiko dėžutė
Dažniausiai kraiko dėžutės yra gaminamos iš plastiko, kadangi jis nesugeria nemalonių kvapų. Visgi rinkoje galima rasti ir guminių ar 100% suyrančių kraiko dėžučių. Augintinei tikriausiai tiks bet kuri kraiko dėžutės medžiaga, jeigu tik dėžutė bus tinkamo dydžio, užpildyta mėgstamu kraiku ir pastatyta patogioje vietoje, tad medžiagą rinkitės pagal asmeninius savo poreikius ir galimybes pasirūpinti tinkamu jos išvalymu.
4. Tinkamas kraiko dėžutės sienelių aukštis
Renkantis kraiko dėžutę, atkreipkite dėmesį į jos sienelių aukštį. Jaunoms katėms nebus sunku patekti į dėžutę su aukštesnėmis sienelėmis, tačiau vyresnėms ar negalią turinčioms katėms tai gali būti keblu, dėl to reikės kraiko dėžutės su žemesnėmis sienelėmis. Jauniems kačiukams taip pat rekomenduojama rinktis dėžutes, kurių sienelių aukštis yra žemesnis ir tik vėliau pereiti prie aukštesnių.

5. Kraiko dėžutės vieta namuose
Tinkama vieta dėžutei yra ne ką mažiau svarbi nei aukščiau išvardinti aspektai. Tai turi būti gyvenama namų zona, o ne atokus kampelis tamsoje. Visgi venkite triukšmingų vietų, pavyzdžiui šalia skalbimo mašinos.
  • Prieškambariai ar vonios kambariai yra laikomi kaip pačios tinkamiausios vietos kraiko dėžutei;
  • Jokiu būdu kraiko dėžutė negali būti įrengta šalia katės maisto ir vandens dubenėlių. Katės dievina švarą ir nemėgsta gerti ar valgyti ten, kur rūpinasi savo švara;
  • Jeigu gyvenate dviejų aukštų name, kiekviename aukšte rekomenduojama įrengti po vieną kraiko dėžutę;
  • Dvi kraiko dėžutės taip pat yra rekomenduojamos turėti auginantiems daugiau nei vieną katę namuose.

Nevenkite išbandyti skirtingų namų vietų. Jeigu matote, kad katė vengia naudotis kraiko dėžute ir gamtinius reikalus atlieka ne jos viduje, perkelkite dėžutę kitur. Neretai katėms nepatinka kuomet kraiko dėžutę supa trys sienos. Pasirinkite tokią namų zoną, kurios nevengia jūsų augintinė. 

Taigi rasti ilgalaikį kraiko dėžutės sprendimą savo katei – išties nelengva užduotis. Visgi žinant svarbiausius aspektus, į kuriuos reikia atsižvelgti, neabejojame, kad greitai rasite pačią geriausią dėžutę, o prireikus pagalbos jums visada yra pasiruošę padėti PetCity specialistai parduotuvėse ar el. parduotuvėje.
Primename, kad iki rugpjūčio 9 d. visi kačių tualetai, kraikas ir smėlis -25%. Įsigykite su nuolaida jau dabar!


Tualetai katėms Rodyti visus

Blog:

  • TOP prekių sąrašas mažam kačiukui

    TOP prekių sąrašas mažam kačiukui

    Skaityti daugiau

  • Mažas šuniukas namuose –  ko jums gali prireikti? [TOP prekių gidas]

    Mažas šuniukas namuose – ko jums gali prireikti? [TOP prekių gidas]

    Skaityti daugiau

  • Kaip stilingai ir praktiškai įrengti augintinio erdvę namuose? Idėjos ir patarimai

    Kaip stilingai ir praktiškai įrengti augintinio erdvę namuose? Idėjos ir patarimai

    Skaityti daugiau

  • Namuose – naujas augintinis? Veterinarė pataria, ką reiktų žinoti apie šuniuko ar kačiuko priežiūrą

    Namuose – naujas augintinis? Veterinarė pataria, ką reiktų žinoti apie šuniuko ar kačiuko priežiūrą

    Skaityti daugiau

  • Netrukus jūsų šeimą papildys nuostabus keturkojis iš prieglaudos? 8 dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti

    Netrukus jūsų šeimą papildys nuostabus keturkojis iš prieglaudos? 8 dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti

    Skaityti daugiau

Visos naujienos