Kad kiekvienas namų daiktas išliktų saugus... Šuniukų užimtumo būdai

October 3, 2019

Kad kiekvienas namų daiktas išliktų saugus... Šuniukų užimtumo būdai

Baldų, batų ir kitų daiktų niokojimas... Ši patirtis tikrai pažįstama daugeliui, kurie neseniai įsigijo mažą šuniuką. Dažniausiai šeimininkams nepageidaujamas augintinio elgesys yra susijęs su vienatvės baime, dantukų kaita ir energijos pertekliumi. Fiziškai sveikas ir aktyvus mažylis nemėgsta nuobodžiauti, todėl siekiant apsaugoti namų daiktus ir išugdyti sumanų augintinį, būtina skirti jam laiko ir į pagalbą pasitelkti užimtumo priemones.
Šuniuko žaislai. Kiekvienas mažas keturkojis privalo turėti savo žaislų, antraip jais taps šeimininko šlepetės ar kiti namuose esantys daiktai. Tiesa, šuniukams žaislai greitai pabosta, todėl nupirkę keletą skirtingų žaislų, iškart visų jam neatiduokite. Palaukite momento, kada senesnis žaislas pabos ir taps nebereikalingu.
Fizinė iškrova lauke. Nors maži šuniukai nemėgsta vienatvės, tačiau visiems šeimininkams vienu ar kitu atveju tenka juos palikti vienus namuose. Nesvarbu, paliekate keturkojį kelioms valandoms ar pusdieniui, prieš išvykimą išveskite jį į lauką ir skirkite bent valandą laiko fizinei jo iškrovai. Leiskite šuniukui gerai išsibėgioti. Tam puikiai tiks lauko žaislai - skraidanti lėkštė ar guminė lazda, kuri yra saugus atitikmuo medžio šakai. Nepamirškite pagirti augintinio skanėstais kaskart jums atnešus žaislą. Tinkamai išsikrovęs augintinis bus pavargęs, jis miegos, ilsėsis ir lauks šeimininko sugrįžtant.
Protinė iškrova mokantis naujų komandų. Taip kaip ir fizinė, protinė iškrova šuniuką gali ne ką mažiau išvarginti. Idealiausias protinės iškrovos būdas yra treniruotės ir naujų komandų mokymasis. Kasdien skirkite bent 30 min. naujoms komandoms ir ankstesnių žinių tobulinimui. Nuosekliai mokykite augintinį pradedant nuo nesudėtingų komandų, tokių kaip „sėdėti”, „gulėti” ar „atnešti”, o vėliau pereikite prie sudėtingesnio lygio treniruočių ir triukų.
Protinė iškrova pasitelkiant interaktyvias priemones. Pasirūpinkite, kad net ir nesimokant naujų komandų, augintinis galėtų savarankiškai lavinti savo protinę veiklą. Tam puikiai pasitarnauja išmanieji-interaktyvūs žaislai.
  • Uostymo kilimėlis. Toks kilimėlis yra puikus būdas ne tik lavinti augintinio uoslę, bet ir didinti užimtumą. Paslėpkite mėgstamus keturkojo skanėstus giliai kilimėlyje ir leiskite jam jį šniukštinėti.
  • Interaktyvūs žaislai.Mažinti nuobodulį ir šeimininkams nepageidaujamą elgesį bei lavinti jaunojo keturkojo protą padeda išmanieji žaislai, kuriuose paslėpiami skanėstai. Paslėpkite skanėstus specialiose ertmėse ir leiskite augintiniui pasitelkti savo sumanumą juos surandant.
P.S. Net ir visa gausa žaislų ar skanėstų neatstos šeimininkos draugijos, todėl lepinkite mažajį keturkojį savo dėmesiu ir stiprinkite tarpusavio ryšį leidžiantis drauge į nuotykius.

    „Su tinklaraščio įrašu susijusios prekės“

    Blog:

    • Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

      Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

      Skaityti daugiau

    • Išsiskyrimo nerimas – kaip padėti augintiniui išbūti be šeimininko ir kodėl „narvas“ nėra toks baisus?

      Išsiskyrimo nerimas – kaip padėti augintiniui išbūti be šeimininko ir kodėl „narvas“ nėra toks baisus?

      Skaityti daugiau

    • Prisijaukinkite rudenį kartu su savo keturkoju!

      Prisijaukinkite rudenį kartu su savo keturkoju!

      Skaityti daugiau

    • Augintinis ir pajūris – ką svarbu žinoti?

      Augintinis ir pajūris – ką svarbu žinoti?

      Skaityti daugiau

    • Ką daryti augintiniui suvalgius žiurknuodžių? Veterinarijos gydytoja dalinasi naudingais patarimais

      Ką daryti augintiniui suvalgius žiurknuodžių? Veterinarijos gydytoja dalinasi naudingais patarimais

      Skaityti daugiau

    Visos naujienos