Gyvūnų aprangos TOP naujienos – kad drėgmė ir šaltis netrikdytų žiemos džiaugsmo

January 13, 2021

Gyvūnų aprangos TOP naujienos – kad drėgmė ir šaltis netrikdytų žiemos džiaugsmo

Pusnys ir paspaudęs šaltukas – džiaugsmas išsiilgusiems tikros žiemos. Mūsų augintiniams taip pat, tačiau kai kurių veislių keturkojai tikrai neapsieis be šaltojo meto drabužių

Pirmiausia turėtų suklusti Jorkšyro terjerus, Maltos bišonus, levretes, vipetus, vengrų vižlus, Argentinos dogus, pointerius, Ibizos podengus, dalmatinus, prancūzų, Bostono ar anglų buldogus bei panašias ploną poplaukį turinčias arba poplaukio išvis neturinčias veisles auginantys šeimininkai – šiuos šunis būtina saugoti nuo vėjo, drėgmės, šalčio. Esant žemai lauko temperatūrai daugelis jų pradeda drebėti, jie nenori ilgai užsibūti lauke.

„PetCity" parduotuvių ir el. parduotuvės asortimente galima rasti drabužių, kuriais aprengti pavyks nuo čihuahua iki leonbergerių, Tibeto mastifų ar vokiečių dogų. Skandinaviškų prekinių ženklų „Hurtta“ ir „Rukka“ drabužiai gali būti nuo 20 cm iki 90 cm ilgio, tad žiemą nuo šalčio arba nuo lietaus saugančiu drabužiu galima aprengti bet kokių veislių atstovus“,– sakė „PetCity Lietuva“ marketingo vadovė Viltė Kunevičiūtė. 

Saugumui – integruoti atšvaitai ir šviečiantys aksesuarai

Tamsiuoju metų laiku gatvėje ypač svarbu būti matomiems. Į kokius saugumo aspektus atkreipti dėmesį perkant aprangą, aksesuarus gyvūnams?

Pasak V.Kunevičiūtės, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į audinio šilumą sulaikančias savybes, bet ir jo matomumą tamsoje. Aktualu, kad drabužiai turėtų integruotus atšvaitus. Jeigu drabužis šių šviesą atspindinčių elementų neturi, būtina pasirūpinti papildomais aksesuarais, pavyzdžiui šviečiančiais antkakliais, šviečiančiais pavadėliais, prie antkaklių arba petnešų tvirtinamais švyturėliais, šviesą atspindinčiomis skarelėmis arba ryškiaspalvėmis liemenėmis.

Kaip parinkti tinkamo dydžio aprangą

„PetCity Lietuva“ atstovė patarė, kaip parinkti tinkamo dydžio aprangą gyvūnui, būtina pamatuoti ar galima pirkti ir „iš akies“, papasakojo, kaip numeruojama apranga augintiniams, ar siuvama pagal atskiras veisles.

Vieningos visų augintinių drabužių gamintojų naudojamos numeracijos nėra. Tačiau dauguma gamintojų pateikia tikslias dydžių lenteles pagal skirtingus drabužių modelius, tad tinkamai išmatavus augintinio kaklo, juosmens ir nugaros ilgį, išsirinkti reikiamo dydžio drabužį galima ir nematuojant drabužio ant augintinio.

Dauguma gamintojų standartinių modelių drabužius, pavyzdžiui striukes ar lietpalčius, skirsto pagal nugaros ilgį, pavyzdžiui 30 cm, 35 cm, 40 cm ir pan. Augintinio nugaros ilgis yra matuojamas nuo kaklo pradžios iki uodegos pradžios. Žinant visą kūno korpuso ilgį, išsirinkti drabužį bus paprasta. Tokią dydžių numeraciją taiko skandinavų augintinių drabužių gamintojai „Rukka“ ir „Hurtta“.

Išimtis taikoma drabužiams su ilgomis rankovėmis, skirtomis augintinio kojoms uždengti, t.y kombinezonams. „Kadangi vienų veislių šunys yra ilgakojai, o kiti – trumpakojai, renkantis tokį drabužį svarbu atkreipti dėmesį į gamintojo nurodytą dydžių lentelę, kadangi to pačio nugaros ilgio drabužis gali turėti keletą rankovių ilgių variacijų, tad tokių drabužių dydžiai jau gali būti žymimi tokiu principu: 30S, 30M ir pan.“,– vardijo V.Kunevičiūtė.

Tiek jauniklius, tiek senjorus būtina saugoti nuo šalčio

Apranga skirtingoms augintinių amžiaus grupėms nėra išskiriama. Kad augintinis žiemą lauke jaustųsi gerai, kiekvienas šeimininkas turi atsižvelgti į konkrečius savo augintinio poreikius ir amžių. Tiek jauniklius, tiek augintinius senjorus būtina saugoti nuo šalčio.

„Kai kurių gamintojų apranga gyvūnams sumodeliuota taip, kad jam augant būtų kuo ilgiau nešiojama. Dauguma „Hurtta“ drabužių gali būti reguliuojami pagal nugaros ilgį, kaklo ar juosmens apimtį, tad nusipirkus šiek tiek didesnį drabužį savo jaunam šuniukui, jį galima keletu centimetrų sumažinti“, – atkreipė dėmesį pašnekovė.

Drabužio audinys – ypač svarbu

Renkantis drabužio audinį svarbu atkreipti dėmesį į jos funkcines savybes – drėgmės nepralaidumo rodiklį, audinio pašiltinimo tipą, siūles. Itin svarbu, kad audinys neįelektrintų augintinio kailio, kad garsiai nešiugždėtų – audinio skleidžiamas garsas gali kelti diskomfortą ir dar labiau įbauginti augintinį.

Šilta ir kokybiška augintinio apranga žiemai turės vandeniui nepralaidų sertifikuotą išorinį audinį, kurio atsparumas drėgmei y 3000-10000 mm, vandeniui nepralaidžias laminuotas siūles bei maloniai prie kūno priglundantį ir šilumą sulaikantį vidinį audinį. „Hurtta“ jau keletą metų iš eilės savo žiemos drabužių gamybai pasitelkia itin švelnų trikotažinį audinį, kuris yra dengtas aliuminio folijos elementais, padedančiais sulaikyti šilumą.

Populiarėja keturkojams skirti batukai

Šunų apranga neapsiriboja tik lietpalčiais, paltais ir striukėmis, vis labiau Lietuvoje populiarėja ir keturkojams skirti batukai. Jie ypač aktualūs žiemą, kai žemės paviršius – įšalęs, o keliai ir šaligatviai yra barstomi druska.

Dėl šalčio ir druskos augintinio pėdutės ima skilinėti, gali atsiverti ir žaizdos. Batukai šių problemų padeda išvengti, todėl plačiai naudojami, kai šeimininkai drauge su šunimis mėgsta aktyvų laisvalaikį: keliauja į žygius, kopia į kalnus. Keturkojų batukai – puiki apsauga nuo aštrių paviršių.

Gyvūnų aprangos TOP naujienos

2020 metų pabaigoje „PetCity“ pirkėjams pristatėme dvi naujienas aprangos srityje. Tai prancūziški „Milk&Pepper“ drabužiai – striukės, megztiniai, džemperiai ir lietpalčiai. Išskirtinio dizaino apranga mažų-vidutinių veislių šunims, skirta miesto keturkojams-stileivoms. Pilnam įvaizdžiui sukurti prie „Milk&Pepper“ drabužių galima derinti to paties prekinio ženklo antkaklius, petnešas ar pavadėlius.

Kita naujiena „PetCity“ parduotuves ir el. parduotuvę pasiekė prieš pat naujuosius metus – tai britiško dizaino „Hugo&Hudson“ aksesuarai ir drabužiai iš Didžiosios Britanijos. Tai šiltos žieminės striukės, tvido audinio paltukai bei išskirtiniai aksesuarai.

Pasirūpink šilta žiemos apranga jau dabar! Rodyti visus

Blog:

  • Minimaliai invazyvi chirurgija – laparoskopinės operacijos

    Minimaliai invazyvi chirurgija – laparoskopinės operacijos

    Skaityti daugiau

  • Kelio girnelės išnirimas – nuo to neapsaugoti netgi tūkstančius kainavę keturkojai

    Kelio girnelės išnirimas – nuo to neapsaugoti netgi tūkstančius kainavę keturkojai

    Skaityti daugiau

  • Pažink draugą: santūrieji šikoku – judrūs, ištikimi ir savarankiškumo nestokojantys augintiniai

    Pažink draugą: santūrieji šikoku – judrūs, ištikimi ir savarankiškumo nestokojantys augintiniai

    Skaityti daugiau

  • Graužikų augintojų ABC: nuo alergijų ir virškinimo sistemos sutrikimų – iki „koncertų“ naktimis

    Graužikų augintojų ABC: nuo alergijų ir virškinimo sistemos sutrikimų – iki „koncertų“ naktimis

    Skaityti daugiau

  • Pažink draugą: Ibisos šunys – meilūs šunys tinginiai, mėgstantys gaudyti zuikius

    Pažink draugą: Ibisos šunys – meilūs šunys tinginiai, mėgstantys gaudyti zuikius

    Skaityti daugiau

Visos naujienos