Garsios įžymybės ir jų augintiniai, užkariavę tūkstančius širdžių

May 21, 2021

Garsios įžymybės ir jų augintiniai, užkariavę tūkstančius širdžių

Niekam ne paslaptis, jog naminiai gyvūnėliai yra puikūs kompanionai, šeimos nariai, dienas praskaidrinantys augintiniai ir... tokie nuostabūs, jog juos auginti nori netgi pačios garsiausios pasaulio žvaigždės ir asmenybės.

Ar kada pagalvojote, kaip kasdienybę leidžia garsieji Obamų šunys? O gal jus sukrėtė Lady Gagos keturkojų pagrobimo istorija? Kad ir kokios tolimos atrodo mums šios asmenybės, jas ir mus sieja vienas žemiškas dalykas: mes visi esame pakvaišę dėl savo augintinių. Tad šiame straipsnyje pristatysime garsius pasaulio žmones ir jų žymiuosius naminius gyvūnėlius.

Karl Lagerfield ir jo garsioji katė vardu Choupette

Jeigu reikėtų įvardinti garsiausią realybėje egzistavusį pasaulio katiną, tai tiek Félicette (pirmoji katė pabuvojusi kosmose), tiek garsusis personažas Garfildas nusileidžia šiai nepaprastai ūsuotajai... Vieno garsiausių pastarojo meto dizainerio Karl Lagerfeld katei vardu Choupette.

2011 metais gimusi gražuolė iškart pavergė garsaus dizainerio širdį, tad katės šeimininkas jai suteikė tokį gyvenimą, apie kokį retas žmogus gali pasvajoti: Choupette turėjo savo atskirą asmens sargybinį, šefą, veterinarą. Ji nuolat keliaudavo su garsiu dizaineriu privačiais lėktuvais, valgydavo maistą iš sidabrinių dubenėlių ir dalyvaudavo mados savaitėse. 2019 metais pasaulį sukrėtė Karl Lagerfeld mirtis, tad ši katė apsigyveno buvusios jo namų tvarkytojos namuose. Šiandien ši gražuolė turi netgi savo „Instagram“ paskyrą.

 „Ji atnešė į mano gyvenimą šviesą“, – taip apie Choupette yra kalbėjęs ir pats K. Lagerfeld.

 

Johnny Depp ir jo išgelbėtas žirgas

Šio aktoriaus fanai turbūt jau yra pastebėję, jog J. Depp filmų sąraše gana gausu scenų, kuriose jis turi artimą kontaktą su žirgais. Tačiau nedaugelis žino, kad filmuodamasis juostoje „Raitelis be galvos“ (angl. Sleepy Hollow) jis išgelbėjo gyvybę vienam filme vaizduojamų arklių...

Tiesa ta, jog žirgas vardu Auksinė akis galėjo matyti tik viena akimi, todėl po filmo buvo planuojama jį užmigdyti. Tai išgirdęs J. Depp išpirko žirgą ir taip išgelbėjo jam gyvybę. Visgi informacijos, kaip šis žirgas gyvena šiandien, internete yra ribotai.

Stephen King ir jo Twitter žvaigždė Molly

Stephen King  – vienas garsiausių šių laikų rašytojų, kurio knygos yra labai vertinamos tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Kalbant apibendrintai, turbūt niekam nėra paslaptis, jog rašytojo darbas yra gana sėslus, reikalaujantis daug laiko prie kompiuterio, vienatvėje. Tačiau žymusis King‘as tikrai nėra vienišas – pastaruosius metus jam draugiją palaiko nuostabaus mielumo korgių veislės kalytė Molly.

Dėl neįtikėtino proto ir geros nuovokos šis augintinis turi ir kitą vardą  „The Thing of Evil“, o ir pats rašytojas savo socialinių tinklų paskyrose nevengia rodyti augintinės ir pasakoti apie įvairiausias jos išdaigas. Prieš kelerius metus Molly netgi buvo laikoma viena populiariausių korgių Twitter'yje.

Britų karališkuosiuose rūmuose – žiurkėnas Marvin

Kas sakė, jog įžymybės augina tik kates, šunis ir žirgus? Kuo puikiausias šį stereotipą paneigia dabartinė britų karališkoji šeima. Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton ir Princas William savo vaikams padovanojo žiurkėną, kurį pavadino Marvin.

Marvin tapo ne tik mylimu augintiniu, bet ir personažu, turinčiu netgi savo Twitter paskyrą!

Žymieji Obamos šunys Bo ir Sunny

Nors per visą JAV Baltųjų rūmų istoriją juose yra gyvenęs tikrai ne vienas augintinis, bene labiausiai žmonių širdis užkariavo buvusio JAV prezidento Barako Obamos šeimos auginami portugalų vandens šunys: Bo ir Sunny.

Pirmąjį šunį Bo Obamos prižadėjo savo mergaitėms mainais į tai, jog dukroms teko palikti savo senuosius namus ir kraustytis į Baltuosius rūmus. Kiek vėliau rūmuose atsirado Sunny. Ilgainiui šie keturkojai tapo tikru rūmų simboliu. Obamos kadencijos laikotarpiu, šie šuneliai netgi turėdavo savo dienotvarkę! Juk tūkstančiai juos norėdavo pamatyti ir nusifotografuoti. Be to, Sunny ir Bo dažnai Šv. Kalėdų ir Velykų proga keliaudavo į ligonines pas sergančius vaikus bei kareivius.

Pasibaigus Barako Obamos kadencijai, jo žmona Michelle prasitarė, jog persikrausčius iš Baltųjų rūmų į savo įprastus namus Vašingtone, keturkojai itin keistai reagavo į durų skambučio garsą: juk per visą gyvenimo laikotarpį jie tokio net nebuvo girdėję! Todėl prireikė kelių metų, jog jie suprastų, jog šis skambesys reiškia į svečius ateinančius žmones.

Deja, gegužės 8 dieną Michelle Obama savo Instagram paskyroje paskelbė, jog mylimas šeimos narys Bo mirė. Moters teigimu, niekas kitas per karantiną nebuvo toks laimingas kaip Bo – jam buvo tokia laimė matyti visus šeimos narius po vienu stogu.

Filme „Taip gimė žvaigždė“ Bradley Cooper vaidino su savo augintiniu Charlie

Ir tai tikra tiesa! Bradley Cooperis – garsus aktorius, filmų direktorius ir žymiojo filmo „Taip gimė žvaigždė“ herojus minėtoje juostoje vaidino kartu su savo šuneliu Charlie.

PETA labai pasveikino šį žingsnį: jog užuot „pasiskolinęs“ gyvūną iš kokios nors gyvūnų agentūros Holivude, žymus aktorius į filmavimo aikštelę vedėsi savo šunį, kuriam kartu su savo šeimininku buvo drąsu ir jauku. Už etišką elgesį su gyvūnais pasisakanti organizacija viliasi, jog tokia praktika bus taikoma ir ateityje filmuojant kitus Holivudo filmus.

Pats aktorius ne viename interviu sakė, jog šunyčio rolė filme yra labai reikšminga: juostos herojai Jackson ir Ally neturi vaikų, bet augina keturkojį, todėl B. Cooper buvo labai svarbu filmuojantis jausti ryšį su augintiniu.

Billie Eilish ir jos mielas tarantulas

Turbūt daugelis iš jūsų žinote talentingąją šios kartos dainininkę Billie Eilish. Tačiau manome, jog tikrai ne kiekvienas išdrįstumėte susipažinti su jos augintiniu.

Billi Eilish kelių interviu metu yra prasitarusi, jog labai mėgsta vorus. „Jie smagūs, jie šaunūs, jie mieli ir kiekvienas turi savo išskirtinę asmenybę. Jūs turėtumėte su jais susipažinti“, – yra kalbėjusi garsi dainininkė. Tikra tiesa ir ta, jog ji ne tik mėgsta šiuos gyvūnus, bet ir pati vieną augina.

Beje, dainos „You Should See Me in a Crown“ vaizdo klipe galima išvysti, kaip dainininkės veidu visiškai ramiai sau ropoja tarantulai. O tai tik įrodo ypatingą Billie Eilish ryšį su šiais gyvūnais.

 

Blog:

  • Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Skaityti daugiau

  • Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Skaityti daugiau

  • Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Skaityti daugiau

  • Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Skaityti daugiau

  • Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Skaityti daugiau

Visos naujienos