Kaip atvėsinti šunį vasarą?

June 3, 2019

Kaip atvėsinti šunį vasarą?

Temperatūros stulpeliui kylant vis aukščiau ir aukščiau, keturkojai ieškosi saugaus prieglobsčio nuo saulės kaitros. Į šunų perkaitimą numoti ranka negalima, nes šilumos smūgis gali tapti sunkių ir mirtinų ligų priežastimi. Kokios yra dažniausios perkaitimo priežastys, kokie šunys linkę greičiau perkaisti ir kaip nuo to apsisaugoti - visi atsakymai žemiau.

Šunų perkaitimo priežastys:

  1. Praleista per daug laiko atviroje saulėje, ypač aktyviai mankštinantis;
  2. Praleista per daug laiko uždaroje patalpoje (pvz: automobilyje ar įstiklintame balkone), kur yra ribotas patenkamo oro kiekis, o šiluma yra sulaikoma stiklo;
  3. Nėra pakankamai vandens, kad būtų galima atkurti prarastą kiekį, todėl augintinis dehidratuoja.
Kokie šunys linkę perkaisti greičiau?
  1. Brachicefalų (trumpasnukių) veislės (pvz: mopsai, anglų buldogai): dėl plokščio snukučio jų kvėpavimas yra apsunkęs;
  2. Viršsvorio turinys šunys;
  3. Kvėpavimo ligomis sergantys šunys;
  4. Tamsaus kailio šunys: juoda arba tamsiai ruda kailio spalva sparčiau sugeria šilumą;

Perkaitimo prevencijos būdai ir priemonės:

Lengvai prieinamas šviežias ir šaltas vanduo: pasirūpinkite, kad namuose esantis augintinio dubenėlis visada būtų pripildytas vandens. Karštomis vasaros dienomis vandens vėsą padeda palaikyti vėsinančios keramikos dubenėliai. Įmerkus tokį dubenėli 60 sekundžių į vandenį, aktyvuojamas vėsinimo procesas, kurio dėka vanduo ar maistas išlieka natūraliai vėsūs net keletą valandų.Magisso dubenėlis

Magisso vėsą palaikantis dubenėlis (įv.dydžių) nuo 27,90 Eur

Kelioninis indelis-gertuvė vandeniui yra nepamainoma priemonė su augintiniu išvykus į gamtą. Tokio tipo gertuvės leidžia patogiai laikyti ir įpilti vandenį, o perteklių sugrąžinti atgal.

Beeztees gertuvė

Beeztees indelis-gertuvė vandeniui (įv.dydžių) nuo 2,40 Eur | Beeztees indelis-gertuvė vandeniui 10,30 Eur

Vėsinantis kilimėlis, kuris yra užpildytas specialiu šaldančiu geliu. Augintiniui atsigulus ant kilimėlio, šis pradeda vėsinti. Kilimėlio paviršiaus temperatūra dažniausiai yra apie 10 laipsnių žemesnė nei aplinkos, todėl tai yra puiki augintinio vėsinimo priemonė saulėtoje terasoje ar paplūdimyje.


Scruffs vėsinantis kilimėlis

Scruffs vėsinantis kilimėlis (įv.dydžių) nuo 16,10 Eur

Vėsinanti liemenė, kurią įmerkus į šaltą vandenį ir išgręžus, augintiniui yra palaikomas vėsinimo procesas. Šilumą atspindintis audinys neleidžia drėgmei sušilti. Tinka bet kokiai aktyviai veiklai.

Vėsinančios liemenės
Hurtta vėsinanti liemenė (įv.dydžių) nuo 26,30 Eur | Rukka vėsinanti liemenė (įv.dydžių) nuo 25,50 Eur

Vėsinatys žaislai: tokie žaislai savyje lengvai sugeria vandenį, dėl to juos užšaldžius, jie tampa tikra atgaiva bei smagiu ir dantų higienai naudingu užsiėmimu.

Best Friend Freeze

Best Friend Freeze žaislas šunims 7,99 Eur

Svarbu! Gertuvių, vėsinančių kilimėlių ir vėsinančių liemenių kainos nurodytos su 10-20% nuolaida. Nurodytos kainos galioja iki birželio 30 d. Daugiau kelionių ir aktyvaus laisvalaikio prekių savo augintiniui rasite ČIA


      „Su tinklaraščio įrašu susijusios prekės“

      Blog:

      Visos naujienos