Natūralus kaulų sultinys keturkojams: apsilaižys net išrankiausi

January 19, 2022

Natūralus kaulų sultinys keturkojams: apsilaižys net išrankiausi

Nesumeluosiu sakydama, kad naminis sultinys – tai nuo seno žinomas sveikatos, gyvybingumo, energijos, maisto medžiagų šaltinis. Net įvairiausios legendos byloja: norint kuo greičiau „ant kojų“ pastatyti ligonį, jam reikia duoti sultinio. O kaip ir yra su augintiniais?

Ar jiems naudingas šis natūralus eleksyras? Toks klausimas man rūpėjo nuo tada, kuomet savo vengrų vižlų veislės kalytę Donną pradėjome šerti RAW mityba. Augintinio racione atsiradus vien žaliai mėsai sudūriau su abejonėms: ar visko mano šuniui užtenka, kaip paįvairinti kasdieninį Donnos maistą, ką dar galiu duoti be žalios mėsos? Puiku, kad į daugelį mano klausimų buvo atsakyta man po ranka atsiradus prekinio ženklo „Food Studio“ gaminiams.

Ar patiko? Netgi labai! Bet apie viską nuo pradžių.

Prieš serviruodama savo karališkai poniai 12 valandų virtą jautienos kaulų sultinį (būtent šio skonio pirmiausia pabandėme), be abejo išsinagrinėjau visą svarbiausią informaciją apie jį.

Visų pirma, „Food Studio“ sultiniai – tai natūralaus kolageno šaltinis. Šis baltymas dažnai sutinkamas populiarių, šunims skirtų ėdalų sudėtyje, tačiau neretai jis įdėdamas miltelių pavidalu. 12 valandų verdant mėsos kaulus, kolagenas išgaunamas natūraliai, todėl tai ypač naudinga šuniui.

Donna ir Food Studio sultiniaiKolageno nauda augintiniams

Visgi daugeliui mūsų kolagenas yra tik žodis. Kas jis ir kuo jis naudingas mūsų keturkojams? Įdomu buvo ir man, todėl pasidomėjau.

Kolagenas – tai pagrindinis mūsų organizmo baltymas, kuris yra itin svarbus sausgyslių, odos, plaukų, raumenų ir kaulų struktūrai, taip pat tai yra būtinas komponentas ląstelių atsinaujinimo procese. Kalbant konkrečiai apie šunis, kolagenas yra reikalingas jų kaulams, kremzlėms ir sąnariams. Tad tokiam aktyviam šuniui kaip vengrų vižlas, reikia užtikrinti, jog kolageno mityboje būtų užtektinai.

Be to, kolagenas padeda geriau veikti ir virškinamajam traktui. Jis subalansuoja žarnyną esant įvairiausioms problemoms.

Atitinka ir žmogui skirtus maisto standartus

Ant „Food Studio“ sultinio pakuotės yra keli gaminio kokybę žymintys ženklai: vienas reiškia, kad sultinys yra 100% organiškas, o kitas – jog jis atitinka žmogui skirto maisto standartus.

Šis ženklas mane labai sudomino, nes niekada nebuvau mačiusi nieko panašaus. Pasidomėjus giliau, sužinojau, kad šiuos sultinius puikiai gali vartoti ir žmogus! Gamintojai tik rekomenduoja įsidėti druskos, prieskonių ir žolelių.

Nors pati kol kas sultinio neragavau,  tai, kad jis sertifikuotas kaip „tinkamas vartoti žmonėms“ man įrodo, jog gaminys atitinka aukščiausius kokybės standartus.

Galima juo skaninti sausą maistą arba duoti vieną

Šuniui šį sultinį galima duoti kasdien. Ir visai nesvarbu, ar jūsų augintinis maitinasi sausu maistu, ar RAW. Sultinys –  tobulas pasirinkimas, kai:

  • Norima palepinti savo augintinį;
  • Siekiama padidinti šuns suvartojamų skysčių kiekį;
  • Yra virškinimo problemų;
  • Reikia atstatyti organizmą po ligos;
  • Siekiama pagerinti nevalgaus šuns apetitą;
  • Yra poreikis numesti viršsvorį;

Patį sultinį galima patiekti keliais būdais: duoti skystu pavidalu arba jį maišyti su sausu maistu šunims. Pavyzdžiui, maitinant nevalgius šunis, rekomenduojama jų sausą maistą suvilgyti sultinyje. Tikėtina, kad net pats išrankiausias keturkojis liks patenkintas.

Kadangi sultinys yra laikomas šaldytuvuose, vasarą tai gali būti puikus atsivėsinimo būdas, suteikiantis jėgų.

Akimirksniu tuščias dubenėlis

Pirmiausiai Donna išbandė jautienos kaulų sultinį. Didelio pasiruošimo prieš tai nereikėjo, tiesiog išėmėme pakuotę iš šaldytuvo, ją 10 minučių palaikėme kambario temperatūroje, praplėšėme ir įpylėme skystį į mylimos Donnos dubenėlį.

Nors didele kantrybe mūsų vengrų vižlė niekada labai nepasižymėjo, šįkart serviruojant šį patiekalą Donnos sukiniai ir šokinėjimai buvo ypatingi – turbūt užuodė, kad jos laukė didžiausias gėris.

Kaip manėme, taip ir įvyko: įpylus sultinį į dubenėlį, jo neliko per pusę minutės! Skaniai pavalgiusi, ji visa apsilaižiusi ir patenkinta nuėjo į savo guolį ir kol pilnas pilvukas „darbavosi“ virškindamas, sau kuo smagiausiai pūtė į ūsą.

Tad nuo šiol mes renkamės bent jau kartą per savaitę išbandyti vis po naują skonį šio sultinio! Gyvenant šiuolaikiniu ritmu, tikrai nėra laiko pačiam 12 valandų virti sultinį namuose, todėl džiaugiuosi atradusi „Food Sudio“.

Specialioji PetCity korespondentė Salomėja ir jos augintinė Donna

Food Studio sultinys su jautiena             Food Studio sultinys su vištiena

„Food Studio“ sultiniai yra laikomi šaldytuvuose, todėl parduodami tik fizinėse PetCity parduotuvėse. Sultinių ieškokite PetCity OZAS, PetCity DOMUS PRO ir PetCity PILAITĖ OUTLET parduotuvėse Vilniuje. 

Blog:

  • Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Skaityti daugiau

  • Kaip išrinkti geriausią maistą savo šuniui?

    Kaip išrinkti geriausią maistą savo šuniui?

    Skaityti daugiau

  • Visavertė augintinių BARF mityba su maistu Mush Vaisto

    Visavertė augintinių BARF mityba su maistu Mush Vaisto

    Skaityti daugiau

  • Meilės irgi gali būti per daug: kokie skanėstai nuo stalo – tabu mūsų augintiniams?

    Meilės irgi gali būti per daug: kokie skanėstai nuo stalo – tabu mūsų augintiniams?

    Skaityti daugiau

  • Šaltyje džiovinti (liofilizuoti) skanėstai ir maistas: kuo jie vertingi augintiniams?

    Šaltyje džiovinti (liofilizuoti) skanėstai ir maistas: kuo jie vertingi augintiniams?

    Skaityti daugiau

Visos naujienos