TOP prekių sąrašas mažam kačiukui

May 19, 2022

TOP prekių sąrašas mažam kačiukui

Naujo augintinio laukimas – tikrai emocionalus etapas: juk namuose atsiranda dar vienas labai svarbus šeimos narys ir užsimezga gražios draugystės pradžia. Katė – nuostabus gyvūnas, kuris neabejotinai atneš į jūsų gyvenimą labai daug džiaugsmo, tačiau tuo pat metu pakeis ir iki tol buvusią jūsų kasdienybę.

O kad ji būtų kuo malonesnė, sklandesnė ir kupina vien geriausių emocijų – PetCity paruošė jums mažo kačiuko TOP prekių gidą, kuris padės be didelių vargų pasiruošti naujo šeimos nario priėmimui!

Kokybiškas ir tvirtas krepšys

Pats pirmas dalykas, kurio jums prireiks norint parsivežti savo naująją augintinę namo – tai katės nešioklė, krepšys arba transportavimo dėžė. Nepriklausomai nuo to, kurį katės gabenimui skirtą gaminį pasirinksite, perkant reikėtų atsižvelgti į kelis esminius dalykus. Jis turėtų būti:

  • Saugus;
  • Tvirtas;
  • Pralaidus orui;
  • Su patogiai ir plačiai atsidarančią anga.

Katės – jautrūs gyvūnai, todėl įsigykite tokią transportavimo dėžę/krepšį, kurio durelės ar anga būtų plati – taip galėsite nesudėtingai įdėti ir išimti katę. Visgi norint, kad katė priprastų prie krepšio ir ten būdama nejaustų diskomforto, specialistai rekomenduoja surasti jam tinkamą vietą namuose ir kurį laiką palikti atidarytą – taip augintinis ilgainiui pripras ir traktuos krepšį kaip savo erdvę.

Guolis – jaukiam katės poilsiui

Saldžiai „pūsti į ūsą“ mėgsta kone kiekviena katė. Kadangi mažas kačiukas vidutiniškai per parą miegodamas praleidžia apie 16-20 valandų, kokybiškas guolis yra vienas svarbiausių pirkinių.

Taip jau yra, jog katės mėgsta uždaras erdves, primenančias nedidelius urvelius, todėl dažniausiai naujiems kačių šeimininkams pasiteisina uždari kačių guoliai. Tiesa, yra kačių, kurios mėgsta miegoti susisukusios į kamuoliuką – tokiu atveju naudinga būtų įsigyti apvalų guolį. Ir nors mes negalime atsakyti, kuris variantas bus priimtiniausias jūsų augintiniui, mažam kačiukui reikia jaukumo bei švelnumo, o jums – nesudėtingos priežiūros ir patvarumo – tad būtent pagal šiuos kriterijus rekomenduojame rinktis guolį.

Tualetas ir kraikas – nepadarykite esminės klaidos

Rinktis kačių tualetą gali būti ir ne taip įdomu, kaip kitas prekes, tačiau šis daiktas yra būtinas jūsų naujajai augintinei ir turėtų būti sąrašo viršuje. Jaunikliui nerekomenduojame rinktis itin gilių tualetų – mažam kačiukui daug ką reikės išmokti, todėl geriau pirkti tokią kraiko dėžę, į kurią būtų lengva įlipti ir išlipti.

Be abejonės, jums reikės ir specialiai mažiems kačiukams skirto kačių kraiko, kurio sudėtyje nebūtų gausu kvapiųjų, stiprių cheminių medžiagų. Taip pat jis turėtų būti nelipnus. Nors suaugusioms katėms lipnus kraikais tikrai tinka, mažiems jaunikliams kyla didžiulis pavojus jį praryti, todėl tokio kraiko nerekomenduojama rinktis iki kol augintiniui nesueis pusė metų.

Maistas ir skanėstai – rinkitės atsakingai

Kačių mityba yra labai aktuali ir visuomet daug diskusijų sulaukianti tema. Įvairūs veisėjai, kačių augintojai, mylėtojai ir entuziastai – kiekvienas turi atskirą nuomonę, kaip šerti suaugusias kates: sausiu, šlapiu ėdalu, konservais, o gal RAW?

Visgi veterinarai pažymi, kad mažam kačiukui itin svarbu gauti reikiamą baltimų, vitaminų, riebalų ir mineralų kiekį, o jį užtikrinti pačiam porcijuojant namuose, yra itin sunku, todėl rekomenduojama rinktis visavertį, subalansuotą, super premium klasės  kačių maistą – bent jau kaip pagrindinę raciono dalį.

Tiesa, tikrai pradžiuginsite savo kates, jeigu neapsiribosite vien tik sausu maistu – rinkoje yra gausu konservų ir šlapio maisto, skirto jaunikliams, kuris praturtins kasdieninę katės mitybą ir „paskanins“ jos kasdienybę.

Dubenėliai maistui ir vandeniui

Šis pirkinys taip pat itin svarbus, o renkantis šią prekę derėtų atsižvelgti į dubenėlių dydį (katėms nereikia pernelyg didelių), taip pat medžiagiškumą. Dažniausiai yra rekomenduojama rinktis nerūdijančio plieno arba keramikinius gaminius, kurie ne tik stilingai atrodo, bet ir yra saugūs augintiniui.

Ir nors mažas kačiukas savo dubenėlį, tikėtina, jog išlaižys itin kruopščiai, indelius patartina reguliariai plauti. Jeigu šeriate sausu maistu, tai reikėtų daryti vidutiniškai kas dvi dienas, tuo tarpu maitinant šlapiu ėdalu, dubenėlių švarą reikėtų rūpintis kasdien.

Draskyklė – tam, kad nekentėtų jūsų baldai

Visi puikiai žino, kad katės mėgsta savo nagučius suleisti į įvairius paviršius – o ypač joms patinka įvairūs baldai. Norint apsaugoti savo interjerą, specialistai rekomenduoja įsigyti kačių draskyklę.

Iš pažiūros gali atrodyti, jog draskyklės įsigijimas bus tarsi nepalankaus elgesio skatinimas ar negražus įprotis, tačiau draskymas yra labai svarbus katėms, o ypatingai jų nagams – šis ritualas padeda juos išlaikyti sveikus ir puikios formos.

Šukos, šepečiai ir žirklės nagams

Mažąjį kačiuką su įvairiomis higienos procedūromis reikėtų supažindinti jau nuo pat pirmųjų dienų namuose. Nagų kirpimas ir šukavimasis toli gražu nėra mėgstamiausia augintinių procedūra, bet turint kantrybės, nuosekliai pratinant ir kuriant teigiamas asociacijas tai gali tapti tikrai visai maloniu ritualu. Visgi norint, kad jis būtų sklandus, reikalingos kokybiškos priemonės.

Visų pirma, didelį dėmesį vertėtų atkreipti į nagų žirkles. Jos turi būti patogios, ergonomiškos, tvirtos – rekomenduojama, kad jūsų rankos ir žirklių sąlyčio vietoje būtų guma – taip žirklės laikykis tvirtai ir neišslys iš rankos.

Norint sklandžiai pradėti kailio priežiūros rutiną, reikės įsigyti specialiai tam skirtas šukas ir šepetį. Tiesa, prieš perkant rekomenduojame atidžiai susipažinti su specifinėmis jūsų auginamos veislės kailio priežiūros taisyklėmis: ilgaplaukių ir trumpaplaukių kačių priežiūra skiriasi, todėl reikės ir kitokių priemonių kailiui prižiūrėti. Kas geriausiai tinka jūsų augintiniui tiksliausiai atsakys veisėjas, šunų kirpėjas ar parduotuvės darbuotas.

ID medalionas – ne tik gražu, bet ir svarbu

Na, ir kaip be oficialiosios dalies – naujojo šeimos nario „krikšto“, kuris neabejotinai siejasi su gražia simbolika. Pagaminkite savo keturkojui specialų ID medalioną, kuriame būtų išgraviruotas augintinio vardas ir jūsų telefono numeris. Tai ne tik gražus aksesuaras, bet ir svarbi informacinė priemonė augintiniui pasiklydus.

Lavinamieji žaislai

Katės yra itin smalsūs ir aktyvūs gyvūnai, todėl joms reikalingas nuolatinis užimtumas. Interaktyvūs žaislai, žaislai su lazdele, kamuoliukai, pelytės – tai bus įdomu netgi kelių mėnesių kačiukams. Kad augintinis būtų linksmas ir nenuobodžiautų, labai rekomenduojame jums iš anksto pasirūpinti šiomis prekėmis.

Tiesa, kai kurie lavinamieji žaislai kartu turi ir draskymo funkciją, todėl katė vienu metu ne tik smagiai praleis laiką, bet ir patenkins savo instinktą.

Nepamirškite pasirūpinti kačiuko sveikata

Sveikata – pats svarbiausias prioritetas įsigijus augintinį, todėl raginame dar prieš parsivežant naująjį šeimos narį namo, pasidomėti, kada ir kokiu intervalu augintinį reikės skiepyti, nukirminti ir t.t. Taip pat išsiaiškinkite, ar augintinis yra ženklintas, kadangi nuo 2022 m. gegužės 1 dienos, visiems Lietuvoje gyvenantiems šunims, katėms ir šeškams turi būti atlikta ši procedūra. Jeigu jūsų augintinis mikročipą jau turi, pasidomėkite, kokia informacija yra suvesta sistemoje. Neretai, keičiantis šeimininkui (pavyzdžiui, nusipirkus katę iš veislyno) sistemoje esančią informaciją reikia pakeisti.

Be to, nepamirškite ir profilaktinės šuniuko apžiūros pas gydytoją – jos metu galėsite užduoti visus rūpimus klausimus bei atlikti privalomas procedūras:

  • Paskiepyti;
  • Nukirmininti;
  • Paženklinti;
  • Atlikti profilaktinę apžiūrą.

Tikime, kad auginant savo katę patirsite pačias geriausias emocijas. O kad visas pasiruošimas būtų kuo sklandesnis, įsigykite pirmąjį augintinio krepšelį laimingų augintinių mieste – PetCity!

 

Blog:

  • Mažas šuniukas namuose –  ko jums gali prireikti? [TOP prekių gidas]

    Mažas šuniukas namuose – ko jums gali prireikti? [TOP prekių gidas]

    Skaityti daugiau

  • Kaip stilingai ir praktiškai įrengti augintinio erdvę namuose? Idėjos ir patarimai

    Kaip stilingai ir praktiškai įrengti augintinio erdvę namuose? Idėjos ir patarimai

    Skaityti daugiau

  • Namuose – naujas augintinis? Veterinarė pataria, ką reiktų žinoti apie šuniuko ar kačiuko priežiūrą

    Namuose – naujas augintinis? Veterinarė pataria, ką reiktų žinoti apie šuniuko ar kačiuko priežiūrą

    Skaityti daugiau

  • Netrukus jūsų šeimą papildys nuostabus keturkojis iš prieglaudos? 8 dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti

    Netrukus jūsų šeimą papildys nuostabus keturkojis iš prieglaudos? 8 dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti

    Skaityti daugiau

  • Naujas augintinis: ką reikia žinoti – nuo vakcinacijos iki nukirminimo ir mitybos

    Naujas augintinis: ką reikia žinoti – nuo vakcinacijos iki nukirminimo ir mitybos

    Skaityti daugiau

Visos naujienos