Margaspalviame dubenėlių pasaulyje...Kaip išsirinkti tinkamą Jūsų augintiniui?

July 19, 2019

Margaspalviame dubenėlių pasaulyje...Kaip išsirinkti tinkamą Jūsų augintiniui?

Išrinkti augintiniui dubenėlį iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti gan nesudėtingas procesas. Visgi verta atsižvelgti ne tik į dubenėlio dizainą, tačiau ir medžiagą, iš kurios jis pagamintas bei augintinio dydį ir jo valgymo ypatumus.

Dažniausiai gamyboje naudojamos dubenėlių medžiagos. Jų privalumai ir trūkumai:

  • Nerūdijančio plieno: nebrangūs, ilgalaikiai, tvirti ir lengvai valomi. Tinkami plauti indaplovėse. Tokie dubenėliai dažniausiai augintinių netraukia žaidimams ir kramtymui. Visgi voljeruose tokių dubenėlių nerekomenduojama naudoti žiemą, kadangi keturkojo liežuvis gali prišalti ir taip sukelti papildomų sveikatos problemų. Taip pat pakankamai sunku rasti originalų ir išskirtinio dizaino nerūdijančio plieno dubenėlį.
  • Keraminiai: Jei ieškote stilingo ir elegantiško indo, keraminis dubenėlis bus puikus pasirinkimas. Tokio tipo dubenėliai yra gerokai brangesni už nerūdijančio plieno dubenėlius, tačiau taip pat patvarūs. Parduotuvėse yra gausus skirtingų spalvų ir raštų pasirinkimas. Nors juos galima plauti ir indaplovėse, dažniausiai rekomenduojama plauti rankomis, kad aukšta temperatūra nepakenktų keramikos glazūrai. Priklausomai nuo to, kokį keraminį dubenėlį išsirinkote, keramikos glazūra gali pradėti skilinėti ir taip mikro-įtrūkimuose kaupti bakterijas.
  • Plastikiniai: nebrangūs, lengvai plaunami, tinkami plauti ir indaplovėse. Kadangi plastikiniai dubenėliai yra itin lengvi, augintiniai gali juos panaudoti žaidimams. Toks dubenėlis nėra ilgaamžis, kadangi paveiktas maisto ar temperatūros sąlygų gali lengvai įskilti. Tai mažiausiai draugiškas aplinkai dubenėlis.
  • Melamino: melaminas apjungia geriausias porceliano ir plastikinių indų savybes – tokio tipo dubenėliai yra lengvi, bet tvirti, atsparūs įbrėžimams. Jie nedūžta, todėl idealiai tinka judriems augintiniams. Juos galima plauti ir indaplovėse.
  • Medžiaginiai arba silikoniniai: tokio tipo dubenėliai dažniausiai naudojami kelionėms ir išvykoms su augintiniu. Nesvarbu, ar keliaujate automobiliu ar išsiruošėte į žygį kalnuose – kadangi tokie dubenėliai yra lengvi bei nesudėtingai susilanksto, beveik neužima vietos šeimininko kuprinėje. Visgi tokie dubenėliai nėra pritaikyti kasdieniniam augintinio maitinimui namuose.
Dubenėlių tipai pagal augintinio dydį, veislę ir valgymo ypatumus:

  • Standartiniai: negilūs arba gilesni, įvarių dydžių, medžiagų ir spalvų dubenėliai. Tokio tipo dubenėliai labiausiai tinka katėms ir mažų ar vidutinių veislių šunims, kurie neturi itin ilgų ausų. Negilūs dubenėliai dažniausiai naudojami plokščiasnukių šunų veislėms, pavyzdžiui mopsams ar prancūzų buldogams. Tokio gylio dubenėlis leidžia augintiniui lengvai pasiekti maistą iš visų pusių, nesudarant papildomo spaudimo ir įtampos gerklėje. Gilesni dubenėliai yra pritaikyti ilganosiams, pavyzdžiui kurtams, taksams ar koliams.
  • Standartiniai dubenėliai su stovu: puikus pasirinkimas didelių veislių šunims (pvz: vokiečių dogams ar mastifams). Paaukštinimas leidžia augintiniui patogiai valgyti maistą nesusilenkus. Tokio tipo dubenėliai neretai rekomenduojami ir vyresnio amžiaus šunims, kurie turi tam tikrų fizinių apribojimų, pavyzdžiui artritą.
  • Ilgaausiams skirti dubenėliai: tokio tipo dubenėliai yra siauri, tačiau pakankamai gilūs. Tai yra idealus pasirinkimas tokioms šunų veislėms kaip anglų basetai ar spanieliai, kadangi neleidžia jų ilgoms ausims pasiekti maisto. Unikali tokių dubenėlių forma leidžia augintiniui patogiai suvalgyti maistą nesušlapinus ausų ir išsaugant švarą namuose.
  • Lėto valgymo dubenėliai: jeigu jūsų augintinis maistą suvalgo per kelias akimirkas vos tik jį įpylus arba yra linkęs maisto granules įkvėpti, lėto valgymo dubenėliai padės suvaldyti arba išspręsti šią problemą. Tokie dubenėliai yra įvairių formų ir dydžių. Esminis jų išskirtinumas yra išsikišimai (kliūtys) ir labirintai, kurie paskirsto maistą grioveliuose ir neleidžia augintiniui jo suvalgyti akimirksniu. Taip šuo valgydamas užtruks kur kas ilgiau, o valgant lėčiau jis taip pat pagerins virškinimą ir įsisavins daugiau maistinių medžiagų.
  • Dubenėliai su silikoniniu pagrindu: augintiniams, kurie yra tikri nenuoramos arba linkę maistą išmėtyti aplink dubenėlį, geriausias sprendimas yra dubenėliai su silikoniniu pagrindu. Tokio tipo dubenėliai neslysta ant lygaus paviršiaus, o nukritus maisto likučiams, viską lengva akimirksniu sutvarkyti. Jeigu iki šiol naudojote standartinį dubenėlį ir ieškote būdų tvarkai palaikyti, galite atskirai įsigyti silikoninį kilimėlį, kuris dedasi po dubenėliu.
  • Automatizuoti dubenėliai su ID nuskaitymu: jeigu namuose turite daugiau nei vieną augintinį, kurie linkę vienas kito maistą suvalgyti arba vienam iš augintinių reikalinga speciali mityba, automatizuotas dubenėlis yra tikras išsigelbėjimas. Toks dubenėlis atsidaro tik tam augintiniui, kuris turi identifikuotą antkaklį.
  • Kelioniniai dubenėliai: tokio tipo dubenėliai skirti ilgesnėms išvykoms su augintiniu, kuomet nėra patogu su savimi gabenti įprastą dubenėlį. Kelioniniai dubenėliai yra itin lengvi ir sulankstomi, todėl stovyklaujant su keturkoju yra nepamainomi.


„Su tinklaraščio įrašu susijusios prekės“

Blog:

  • Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Sausas maistas šunims: kokių ingredientų reikėtų ieškoti pašaro sudėtyje?

    Skaityti daugiau

  • Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Neregėti gyvūnų talentai! Galbūt jūsų augintinis irgi taip sugeba?

    Skaityti daugiau

  • Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Smulkiųjų gyvūnų priežiūra vasarą: ko imtis užklupus karščiams?

    Skaityti daugiau

  • Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Antrą gyvenimą Marsui padovanojo veterinarijos gydytojų kompetencija: tiksli diagnozė ir sėkminga operacija

    Skaityti daugiau

  • Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Skaityti daugiau

Visos naujienos