Kaip nuraminti augintinį audros metu?

August 8, 2019

Kaip nuraminti augintinį audros metu?

Augintinio baimė audros metu neturėtų būti ignoruojama, kadangi dėl to gali nukentėti jo fizinė ir psichologinė sveikata. Dalinamės naudingais patarimais, kurie padės išvengti nemalonių pojūčių jūsų augintiniui.

  • Sukurkite saugią erdvę. Griaudint griaustiniui labai svarbu savo augintiniui sukurti saugios ir ramios aplinkos jausmą. Augintiniai audros metu dažniausiai saugiau jaučiasi mažose erdvėse, pavyzdžiui po darbo stalu. Čia galite įrengti augintinio guolį, pridėti pagalvėlių ar minkštų antklodžių.
  • Užtraukite užuolaidas. Žaibo blyksniai augintiniui kelia dar daugiau baimės, todėl aklinai užtraukite užuolaidas arba pasilikite su augintiniu patalpoje be langų, pavyzdžiui vonios kambaryje.
  • Įsitikinkite, kad namų durys yra užrakintos. Streso apimtas augintinis neretai yra sunkiai prognozuojamas, todėl išsigandęs gali bandyti pabėgti iš namų. Bet kokioje situacijoje visada ramiau jausitės, jei jūsų augintinis turės ID medalioną su išgraviruota kontaktine informacija. Tai vienas iš efektyviausių būdų greitai surasti pasimetusio augintinio šeimininkus.
  • Apvilkite augintinį specialia nerimą ir stresą mažinančia liemene. Tai viena iš inovacijų, kaip galite efektyviai padėti savo augintiniui sumažinti nerimą. Liemenė suteikia spaudimą kūnui, tarsi jį maloniai apkabina ir saugo. Dėl to toks aptemptas rūbelis augintiniui padeda lengviau ištverti tokias situacijas kaip audra, fejerverkai Naujųjų metų dieną, ilgos kelionės, skrydis lėktuvu ar ilgesnis išsiskyrimas su šeimininku.
  • Įjunkite raminančią muziką. PetCity parduotuvėse galite įsigyti specialių terapinės muzikos kompaktinių plokštelių, kurios augintiniui padeda atsipalaiduoti audros, fejerverkų ar intensyvaus eismo garso metu. Ši kompaktinė plokštelė puikiai tinka naudoti ir šunų socializavimo užsiėmimuose, kadangi padeda išvengti garsų baimės susiformavimo.
  • Likite kartu su augintiniu. Niekas geriau augintinio nesupras ir nenuramins nei jo šeimininkas. Pasistenkite likti kartu, bendraukite ir atpalaiduojančiai jį glostykite, masažuokite. Audros metu galite pasitelkti žaidimus, kad augintinio dėmesys būtų maksimaliai nukreiptas kitur. Nepamirškite apdovanoti augintinio už drąsą jo mėgstamais skanėstais.
  • Jei kitos priemonės nepadeda, išbandykite nerimą mažinančius maisto papildus šunims ar katėms. Veterinarijos gydytojai rekomenduoja tokias priemones, kurios padeda atsipalaiduoti, tačiau nemigdo. PetCity klinikose ir parduotuvėse galite įsigyti lašų ar tablečių, kurie gelbsti ne tik audros metu, bet ir tuomet kai augintinis pasižymi hiperaktyvumu. Teiraukitės PetCity klinikos specialisto dėl tinkamiausio sprendimo jūsų keturkojui.

„Su tinklaraščio įrašu susijusios prekės“

Blog:

  • Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Nelauk, kol išeis: profilaktinių tyrimų svarba augintinių sveikatai

    Skaityti daugiau

  • Išsiskyrimo nerimas – kaip padėti augintiniui išbūti be šeimininko ir kodėl „narvas“ nėra toks baisus?

    Išsiskyrimo nerimas – kaip padėti augintiniui išbūti be šeimininko ir kodėl „narvas“ nėra toks baisus?

    Skaityti daugiau

  • Prisijaukinkite rudenį kartu su savo keturkoju!

    Prisijaukinkite rudenį kartu su savo keturkoju!

    Skaityti daugiau

  • Augintinis ir pajūris – ką svarbu žinoti?

    Augintinis ir pajūris – ką svarbu žinoti?

    Skaityti daugiau

  • Ką daryti augintiniui suvalgius žiurknuodžių? Veterinarijos gydytoja dalinasi naudingais patarimais

    Ką daryti augintiniui suvalgius žiurknuodžių? Veterinarijos gydytoja dalinasi naudingais patarimais

    Skaityti daugiau

Visos naujienos